Luptătorii ruși pro-Ucraina îl cheamă pe guvernatorul Belgorodului la o întâlnire în schimbul eliberării unor prizonieri

0
Publicat:

Un grup de luptători ruşi pro-Ucraina implicaţi în incursiunile recente din regiunea Belgorod, situată la graniţa cu Ucraina, afirmă că a luat prizonieri doi soldaţi ruşi şi se oferă să-i predea în schimbul unei întâlniri cu guvernatorul regional Veaceslav Gladkov.

FOTO Twitter @NOELreports
FOTO Twitter @NOELreports

Legiunea de Eliberare a Rusiei şi Corpul Voluntarilor Ruşi au raportat lupte în regiune în ultimele zile, în timp ce Kievul se pregăteşte să organizeze o contraofensivă împotriva forţelor Kremlinului din Ucraina, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o înregistrare video difuzată pe canalul de Telegram al Legiunii e Eliberare a Rusiei, un bărbat care se identifică drept comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi spune că îi va preda pe cei doi prizonieri guvernatorului Belgorodului, Veaceslav Gladkov, dacă acesta va veni să se întâlnească cu luptătorii în satul Novaia Tovoljanka înainte de ora locală 17.00.

„Astăzi, până la ora 17.00, aveţi posibilitatea de a comunica fără arme şi de a lua acasă doi cetăţeni ruşi, soldaţi obişnuiţi pe care dumneavoastră şi conducerea politică i-aţi trimis la măcel”, se arată într-o declaraţie comună postată împreună cu videoclipul.

Înregistrarea video îi arată pe cei doi prizonieri, dintre care unul pare să fie rănit şi este întins pe o masă de operaţie, notează Reuters.

Nu a existat nicio reacţie imediată din partea lui Gladkov sau a Moscovei, care îi califică pe luptătorii ruși pro-Ucraina drept „teroriști”.

Conducerea de la Kiev a negat implicarea directă în evenimentele tulburi din Belgorod, dar a le-a prezentat ca fiind o consecinţă a invaziei ruse în Ucraina.

Pe de altă parte, Statul Major al Armatei Ucrainene a anunțat că circa 40 de soldați ruși au dezertat în regiunea Luhansk, situată în estul Ucrainei. Moscova a mobilizat două elicoptere și o unitate a Gărzii Naționale a Rusiei pentru a-i captura pe dezertori.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite