Zeci de bănci din Rusia şi statele CSI, inclusiv Moldova, au renunţat la sistemul de transferuri rapide de bani Contact

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păzea la sistemul de transferuri rapide Contact FOTO newsmoney.com
Păzea la sistemul de transferuri rapide Contact FOTO newsmoney.com

Sistemul de transferuri Contact, ce intră în top trei cele mai influente sisteme de transferuri de bani de pe piaţa rusească şi alte state CSI se confruntă cu probleme majore. De vină este implicarea băncii Russlavbank, administratorul sistemului, în operaţiuni de spălare a banilor.

Potrivit presei din Rusia, cel puţin 15 bănci ruseşti au întrerupt colaborarea cu acest sistem de transfer rapid de bani.

"Decizia vine după ce la Russlavbank, fondatoru şi administratorul sistemului au avut loc percheziţii şi s-au intentat dosare penale contra managerul băncii", anunţă kommersant.ru. Totodată banca ar fi suspectată de spălarea a peste 3,5 miliarde de ruble.

Portalul fergananews.com, anunţă că toate băncile din Uzbekistan au suspendat colaborarea sistemul Contact, la recomandarea Băncii centrale.

În Republica Moldova Banca Naţională nu a emis nici un avertisment, dar Unibank a anunţat deja că "expedierea şi primirea transferurilor băneşti prin intermediul sistemului de transfer de bani Сontact temporar este stopată".

În acelaşi timp Banca de Economii anunţă că îşi extinde colaborarea cu Russlavbank şi a deschis la Bălţi o locaţie dedicate transferurilor Contact.

Russslavbank susţine însă că sistemul Contact continuă să funcţioneze şi la serviciile lui nu au renunţat cele mai mari bănci din Rusia.

De la începutul anului în Republica Moldova a încetat să mai presteze servicii sistemele de transferuri rapide Bistraya Pochta şi Migom.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite