VIDEO SUA a suplimentat asistenţa financiară pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat al SUA John Jerry a anunţat, aseară, că Washingtonul va sprijini eforturile Republicii Moldova în ceea ce priveşte creşterea competitivităţii economice.

„Suntem foarte multumiţi de faptul că Moldova continuă eforturile pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Suntem bucuroşi să anunţăm astăzi că SUA va oferi Republicii Moldova fonduri suplimentare pentru a sprijini eforturile ţării în ceea ce priveşte creşterea competitivităţii, care este cheia dezvoltării mediului de afaceri şi a economiei. Noi vom suplini ajutorul cu încă 2,8 milioane de dolari, adăugător la cele 4,7 milioane anunţate anterior - în total, aproximativ 7,5 milioane de dolari pentru a-i ajuta în această perioadă de tranziţie“, a spus John Kerry.

De asemenea, secretarul de stat american a afirmat că SUA este interesată să-l ajute pe prim-ministrul Iurie Leancă în eforturile sale de a continua iniţiativele anticorupţie din ţară. „Suntem foarte, foarte entuziasmaţi de modul în care el şi Guvernul său conduce, construind cu determinare, viitorul ţării sale şi demonstrând clar că doresc să devină parte dintr-un mecanism larg al comerţului mondial“, a adăugat oficialul de la Washington, precizând că de-a lungul anilor, SUA a oferit asistenţă economică de aproape 1,5 miliarde de dolari.

„Constat cu regret că Rusia a făcut presiuni asupra Republicii Moldova pe fondul provocărilor din Ucraina. Este vorba despre sursele lor de energie şi capacitatea de a efectua schimburi comerciale. Dar ne-am angajat ferm să susţinem calea de dezvoltare pe care cetăţenii şi Guvernul Republicii Moldova au ales să o urmez“, a mai ţinut să precizeze John Kerry.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite