Barack Obama către Iurie Leancă: „Inima mea e cu voi, sprijinul meu e pentru voi şi vreau să vă văd reuşind“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, premierul Republicii Moldova se află într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. În cadrul întrevederilor de la Washington, Iurie Leancă a primit un mesaj de încurajare şi de la preşedintele Statelor Unite ale Americii Barack Obama.

Preşedintele american Barak Obama s-a alăturat întrevederii dintre premierul Iurie Leancă şi vicepreşedintele Joe Biden, ce a avut loc la Casa Albă.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Barak Obama a spus că a ţinut să vină personal ca să-l salute şi să-l felicite pe Iurie Leancă pentru Acordul de Asociere parafat la Summitul Parteneriatului Estic, care s-a desfăşurat la sfârşitul lunii noiembrie, anul trecut, la Vilnius.

„SUA susţine enorm parcursul european al Republicii Moldova, înţelegem că acest drum nu este unul uşor, susţinem integritatea teritorială si suveranitatea Republicii Moldova”, a declarat Barack Obama.

De asemenea, preşedintele american a spus că Statele Unite vor face tot ce le stă în puteri pentru stabilizarea situaţiei din regiune. „Inima mea e cu voi, sprijinul meu e pentru voi şi vreau să vă văd reuşind“, a mai declarat Barack Obama potrivit Lilianei Viţu, purtătoare de cuvânt a premierului.

La rândul său, Premierul Iurie Leancă i-a mulţumit lui Barack Obama pentru susţinerea generoasă din partea statului american atât la capitalul uman, cât şi financiar. Şeful Guvernului de la Chişinău a dat asigurări că Republica Moldova este un prieten bun al administraţiei de la Washington.

Totodată, vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a spus ca susţine lansarea dialogului  strategic între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, care va spori cooperarea bilaterală. Acest dialog va fi lansat de către Iurie Leancă în această seară împreună cu Secretarul de Stat american John Kerry, în cadrul unei conferinţe de presă.

John Kerry şi Iurie Leancă au lansat, la Washington, Dialogul Strategic moldo-american: „Acest sprijin va asigura ireversibilitatea reformelor democratice“

Premierul Republicii Moldova va discuta la Washington despre situaţia din Ucraina şi despre securitatea regională

Ce va face premierul Republicii Moldova în SUA

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite