Un cetățean azer a fugit din Aeroportul Chișinău. Premierul amenință cu demisii

0
Publicat:

Bărbatul de 38 de ani din Azerbaidjan a venit în R. Moldova cu un avion din Turcia, dar a părăsit Aeroportul Chișinău fără a-i fi controlate actele. Incidentul avut loc aseară și a ajuns în vizorul premierului moldovean care anunță că va urma o demisie din acest motiv fără a oferi alte detalii.

Un străin a părăsit ilegal Aeroportul Chișinău. FOTO: Border.gov.md
Un străin a părăsit ilegal Aeroportul Chișinău. FOTO: Border.gov.md

Cazul a avut loc duminică seara, la scurt timp după aterizarea avionului cu care străinul a ajuns la Chișinău, afirmă reprezentanții Poliției de Frontieră din Republica Moldova. „Poliția de Frontieră a emis o orientare pe numele unui cetățean al Azerbaidjanului în vârstă de 38 de ani, care în mod ilegal a părăsit teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. Străinul a sosit în Republica Moldova ieri, 5 noiembrie 2023, cu o rută din R. Turcia”.

Oamenii legii au pornit pe urmele acestuia, dar și au cerut ajutorul cetățenilor. ,,Subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției s-au mobilizat și întreprind măsuri de localizare și reținere a unui cetățean străin care a intrat aseară ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta este din Azerbaidjan și are 38 de ani. Imediat după intrarea ilegală pe teritoriu țării noastre, Poliția a inițiat schimbul de informații cu țara sa de origine. Rugăm cetățenii care îl observă sau cunosc locul aflării sale să anunțe imediat Poliția”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Fugarul, încătușat în Capitală

Individul a fost reținut a doua zi pe teritoriul Capitalei, iar structurile de drept investighează cazul.

,,Angajații poliției au localizat bărbatul în capitală. Cazul urmează a fi documentat conform tuturor normelor legale. Mulțumim colegilor pentru activitate și cetățenilor pentru implicare”, au precizat reprezentanții IGP.

Între timp, prim-ministrul de la Chișinău, Dorin Recean, a declarat presei că ,,acest lucru s-a întâmplat pentru că au întârziat acele măsuri de securitate și respectiv foarte curând va urma o demisie. Despre asta vom vorbi în zilele următoare”. 

Alt incident pe Aeroportul Chișinău

În luna iulie, pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău a avut loc un incident armat soldat cu două decese: un polițist de frontieră și un angajat responsabil de securitatea aerogării. 

După acest caz, Ana Revenco a demisionat din funcția de șef al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la fel și Igor Trofimov, secretar de stat al MAI. 

Iar nouă polițiști de frontieră au fost sancționați disciplinar. Cinci, între care șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) Rosian Vasiloi s-au ales cu mustrare aspră, iar ceilalți patru au fost concediați.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite