Ce a făcut bărbatul din Tadjikistan după atacul armat de pe aeroportul din Chișinău soldat cu doi morți

0
Publicat:

După ce a ucis persoanele, bărbatul și-a sunat mama și i-a povestit despre dubla crimă, dar și despre răpirea și omorârea altei persoane în Tadjikistan. Femeia a plâns în hohote, iar fiul său a rugat-o să aibă grijă de copiii lui, potrivit unor înregistrări video făcute publice pe internet.

Pe internet au fost publicate înregistrările cu atacatorul din Tadjikistan. FOTO: Asiaplustj.info
Pe internet au fost publicate înregistrările cu atacatorul din Tadjikistan. FOTO: Asiaplustj.info

Potrivit jurnaliștilor Asiaplustj.info, sursă media din Tadjikistan, Rustam Așurov a discutat cu mama sa după ce a comis crima dubla de pe Aeroportul Internațional Chișinău și în timp ce forțele de ordine încercau să-l rețină. Inițial, acesta i-a dezvăluit că a răpit, apoi omorât o persoană în Tadjikistan, infracțiuni comise împreună cu un individ pe nume Dilshod. 

,,Ne vedem în cealaltă lume”

„Dilshod mi-a spus că o persoană are bitcoini în valoare de 100-200 de milioane de dolari, astfel să o răpim ca să-i luăm criptomonedele”, a spus Rustam Așurov, precizând că victima a fost bătută crunt de Dilshod, traumatisme care i-au cauzat moartea. 

Femeia și-a întrebat fiul despre implicarea lui în acest caz, iar el a răspuns: ,,Nimic. (N.r.-persoană decedată) am luat-o și am aruncat-o într-un râu”, încercând să-și liniștească mama care plângea în hohote și afirmând că ,,e în regulă, mamă. Ne vedem în cealaltă lume, Dumnezeu să te binecuvânteze, te iubesc”.

Într-o altă înregistrare video, Rustam Așurov i-a povestit mamei sale despre dubla crima comisă pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

„Am ucis doi oameni”, a spus el, mișcând telefonul în direcția în care se aflau cele două corpuri neînsuflețite pe podea, astfel încât femeia să se convingă de afirmațiile sale.

Rugămintea ucigașului 

În ceea de-a doua secvență video, bărbatul nu a mai vorbit pe un ton calm, ci a fost agitat și a plâns, venind cu o rugăminte către mama sa. 

,,Ai grijă de copiii mei!”, a punctat acesta.

Cu lacrimi în ochi, femeia a ținut să-l întrebe pe feciorul de ce a recurs la acest gest și l-a îndemnat să se predea polițiștilor, iar el a menționat că „sunt aici, îi aștept în zona vamală”.

Presa din Tadjikistan, însă menționează că nu se știe dacă secvențele video sunt sau nu autentice. 

Incidentul armat a avut loc în seara zilei de 30 iunie în aerogara din capitala Republicii Moldova unde cetăţeanului străin nu i-a fost permisă intrarea în țară, așa că acesta a luat arma unui om al legii, a deschis focul, ucigând un polițist de frontieră și un agent de securitate. 

Bărbatul, de 43 de ani, din Tadjikistan, s-a stins din viață câteva zile mai târziu, deces survenit în cadrul unui spital din Chișinău.

El a fost internat la scurt timp după comiterea dublului omor, fiind rănit după ce a refuzat negocierea cu forțele de ordine, iar acestea au fost nevoite să tragă mai multe focuri de armă pentru a-l mobiliza. 

Autorul atacului armat a părăsit ilegal țara sa, ajungând inițial în Uzbekistan, apoi în Turcia, iar de la Istanbul a zburat cu avionul la Chișinău, planificând să ajungă într-o țară europeană unde să se ascundă, potrivit informațiilor prezentate de autoritățile moldovene. 

Acestea au mai afirmat că ucigașul avea un trecut criminal vast, fiind judecat și condamnat la închisoare pentru o altă infracțiune gravă în Tadjikistan, dar a fost eliberat înainte de termen din pușcărie. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite