Teodor Cîrnaţ, despre candidaturile la funcţia de şef la SIS: Toţi sunt persoanele de încredere ale Maiei Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Cîrnat, FOTO IPN
Teodor Cîrnat, FOTO IPN

Expertul în drept constituţional Teodor Cîrnaţ dă de înţeles că Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) ar urma să ajungă sub influenţă politică. Potrivit lui, candidaţii despre care se vehiculează în presă că ar putea prelua şefia SIS sunt „persoane de încredere ale preşedinei”.

UPDATE Iulian Groza a negat că dânsul ar urma să candideze pentru funcţia de şef SIS.

După ce în presă s-a vehiculat că ex-ministrul de Interne în Guvernul Filat, Dorin Recean, directorul IPRE, Iulian Groza şi actualul şef-adjunct al SIS, Sergiu Druţă, sunt candidaţii la funcţia de şef al SIS, în contextul în care Alexandru Esaulenco a demisionat, Teodor Cîrnaţ consideră că toţi trei candidaţi sunt apropiaţi de Maia Sandu, mai ales Dorin Recean.

„Domnul Recean este persoana care a adus-o în politică pe doamna Sandu, ceea ce înseamnă că doamna Sandu îi datorează multe domnului Recean. Vedem că de multe ori domnul Recean este aproape de doamna Sandu şi nu ne vom mira că, dacă nu şef la SIS, atunci într-o funcţie înaltă în R. Moldova. Inclusiv ar putea-o înlocui pe doamna Gavriliţa la funcţia de prim-ministru. Iar pentru a fi testată reacţia publicului, iniţial l-ar putea testa la SIS”, a declarat Cîrnaţ în emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Expertul a menţionat că, dacă Recean ajunge şef la SIS, va fi „o selecţie neprofesionistă”, care se bazează pe „încredere şi mai puţin pe meritocraţie şi profesionalism”.

„Şi putem pune cruce pe SIS, aşa cum s-a pus pe MAI, atunci când domnul Recean în funcţia respectivă”, a adăugat Cîrnaţ.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite