Teodor Cîrnaţ susţine că „Maia Sandu trişează” când spune că a aflat din presă despre reţinerea lui Dodon: Asemenea dosare sunt coordonate cu puterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Cîrnaţ, expert în drept constituţional, profesor universitar
Teodor Cîrnaţ, expert în drept constituţional, profesor universitar

Doctorul habilitat în drept Teodor Cârnaţ este convins de faptul că preşedintele Maia Sandu nu a aflat din presă despre reţinerea lui Igor Dodon, dar de la şefii structurilor de forţă. În acest sens, Cîrnaţ consideră că preşedintele Republicii Moldova „trişează”.

„Doamna Sandu aici trişează. Nu sunt de acord cu lucrurile date, pentru că tot ce se întâmplă în R. Moldova, mai ales la CSP, CSM, în primul rând este informată doamna preşedinte prin interpuşii său, ulterior se acţionează. Chiar dacă puţin acuzatorii de stat au dat exces de zel, că de ziua de naştere a doamnei preşedinte au mers la reţinere, aici i-au făcut o defavoare, necordonat. Că vor merge la reţinere, ulterior spre acuzare, era coordonat, pentru că doamna Sandu de la primele şedinţe ale CSS i-a spus fostului procuror general Stoianoglo: „unde-s dosarele împotriva lui Dodon şi Voronin?”. De aceea, să crezi că nu s-a coordonat cu Preşedinţia şi că doamna Sandu a aflat din presă - trişează la acest capitol. Nu cred că în Moldova aceste dosare, ma ales împotriva fostului preşedinte, nu sunt cordonate cu puterea”, a declarat Teodor Cîrnaţ la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Precizăm că preşedintele Maia Sandu a declarat că a aflat din presă despre reţinerea lui Igor Dodon, atunci când se afla într-o vizită neoficială în Boston, SUA.

Ex-preşedintele Igor Dodon a fost eliberat din izolator joi, 26 mai, şi plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce instanţa a respins demersul procurorilor privind eliberarea unui mandat de arestare pentru 30 de zile. Dodon a respins toate acuzaţiile şi a menţionat că dosarele penale au fost fabricate la comanda Maiei Sandu pentru a distrage atenţia cetăţenilor de la problemele actuale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite