Teodor Cîrnaţ, despre indicaţiile pe care le-a primit procurorul general de la Lilian Carp: Un cadou pentru Şor şi Tauber. Vor avea câştig chiar şi în instanţele naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor si Marina Tauber

Expertul în drept constituţional Teodor Cîrnaţ a calificat indicaţiile deputatului PAS către procurorul general interimar, Dumitru Robu ca fiind „o ingerinţă a politicului în activitatea unui organ independent”, în contextul în care Carp i-a cerut lui Robu, de la tribuna Parlamentului, să-i bage la închisoare pe Ilan Şor şi Marina Tauber.

Teodor Cîrnaţ consideră că declaraţiile lui Lilian Carp „sunt un cadou pentru Tauber şi Şor”, deoarece îi vor ajuta pe cei doi să demonstreze, chiar şi în instanţa naţională, că dosarele penale deschise împotriva lor au un caracter politic. Expertul susţine că, în cazul în care judecătorii din R. Moldova vor acţiona independent, ei ar urma să le dea câştig de cauză lui Şor şi Tauber. În caz contrar, spune Teodor Cîrnaţ, CEDO va face acest lucru.

„Este o ingerinţă a politicului în activitatea Procuraturii. Oricare avocat, cât de slab nu ar fi, va folosi aceste declaraţii în favoarea clientului său pentru a avea câştig de cauză. Nu numai decât să aştepţi la CEDO. S-ar putea ca asemenea declaraţii să meargă la Curtea Supremă de Justiţie sau la Curtea de Apel. Dacă judecătorii care vor examina acest dosar vor fi echidistanţi, imparţiali şi profesionişti în raport cu legea, dar nu vor asculta politicul. Dacă nu vor lua în considerare lucrul dat, s-ar putea ca ulterior avocaţii să folosească (declaraţiile lui Carp) foarte util în faţa CEDO, că sunt dosare intentate la comandă”, a spus Cîrnaţ la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Amintim că în cadrul şedinţei Parlamentului la care a fost ridicată imunitatea deputaţilor Şor şi Tauber, şeful comisiei parlamentare Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică, deputatul PAS Lilian Carp, i-a dat indicaţii directe procurorului general interimar Dumitru Robu să-i bage pe deputaţii Ilan Şor şi Marina Tauber la puşcărie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite