Expert: Nu cred în independenţa procurorilor care se ocupă de dosarul lui Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon în momentul în care a fost scos din casă de către mascaţi.
Igor Dodon în momentul în care a fost scos din casă de către mascaţi.

Expertul în drept constituţional, Teodor Cîrnaţ, a declarat că nu are încredere în faptul că procurorii care se ocupă de dosarul penal pe numele lui Igor Dodon ar acţiona independent. Acesta a sugerat că procurorii lucrează la comanda actualei puteri de la Chişinău, în frunte cu preşedintele Maia Sandu.

„Eu nu cred în prezent în independenţa procurorilor pe acest caz. Nu cred că procuratura a intentat aceste capete (n.r. - de acuzare) din capul lor fără coordonarea cu puterea. La fel, nu cred că instanţa de fond nu a coordonat cu puterea atunci când i-a acordat 30 de arest la domiciliu”, a declarat Teodor Cîrnaţ în emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Expertul a adăugat că nu crede că judecătorii Curţii de Apel Chişinău vor emite o hotărâre „independentă şi obiectivă” în cazul demersului procurorilor care vor contesta decizia instanţei privind arestul la domiciliu.

Ex-preşedintele Igor Dodon a fost eliberat din izolator joi, 26 mai, şi plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce instanţa a respins demersul procurorilor privind eliberarea unui mandat de arestare pentru 30 de zile. Dodon a respins toate acuzaţiile şi a menţionat că dosarele penale au fost fabricate la comanda Maiei Sandu pentru a distrage atenţia cetăţenilor de la problemele actuale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite