Situaţie tensionată în Transnistria: Presa din regiune raportează împuşcături în apropiere de depozitul cu muniţii de la Cobasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transnistria

Presa din regiunea transnistreană anunţă că în apropierea depozitului de muniţii de la Cobasna se raportează focuri de arme. Potrivit informaţiilor preliminare nu sunt victime. Pretinsele autorităţi de la Tiraspol deocamdată nu au venit cu o reacţie, scrie TV8.

Aşa-zisul Minister de Interne de la Tiraspol a venit cu o postare pe pagina de Telgram unde confirmă focurile de armă din regiune.

„Informaţii la ora 10:00. Aseară mai multe drone au fost văzute pe cer deasupra satului Cobasna, regiunea. Aparatele de zbor pe teritoriul Transnistriei au fost lansate din Ucraina. În dimineaţa zilei de 27 aprilie, la ora 8:45, din partea ucraineană s-au tras focuri în direcţia regiunii Cobasna. Informaţii despre victime nu au fost raportate momentan”, se precizează într-o notă informativă.

Autorităţile neconstituţionale din Transnistria au instituit cod roşu de pericol terorist, după ce în stânga Nistrului au fost înregistrate explozii în trei regiuni - Tiraspol, Grigoriopol şi Parcani.

Amintim că marţi, 26 aprilie, s-au produs noi explozii în oraşul Grigoriopol din regiunea transnistreană. Două antene de telecomunicaţii au fost afectate, anunţă aşa-zisul departament de Interne de la Tiraspol, citat de Unimedia.info.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul aşa-zisului Minister de Securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. O explozie s-a produs şi asupra unei unităţi militare din satul Parcani.

Preşedintele Maia Sandu a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate în contextul exploziilor din Transnistria.

Biroul politici de reintegrare şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu atacul la sediul „structurii de securitate” de la Tiraspol. Potrivit Biroului, scopul incidentului e „de a crea pretextele pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale”. Poziţia Chişinăului faţă de exploziile produse la Tiraspol luni seara este formulată într-un comentariu al Biroului, citat de IPN.

Ministerul Apărării al Ucrainei susţine că explozia în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, aşa-zisul MGB este „o acţiune provocatoare organizată de serviciile speciale ruseşti”, transmite TV8.

Luni, 25 aprilie, viceministrul rus de externe, Andrei Rudenko, a declarat că Rusia nu vede niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei din stânga Nistrului. Declaraţiile oficialului rus au venit după cele ale unui reprezentant al armatei Federaţiei Ruse, potrivit căruia unul dintre scopurile fazei actuale a războiului ruso-ucrainean este să se asigure un coridor „până în Transnistria”, invocând „dovezi că populaţia vorbitoare de limbă rusă este oprimată”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite