Schimbări în Guvernul Recean de la Chișinău. Ministerul Finanțelor are un nou șef

0
Publicat:

Petru Rotaru este noul ministru al Finanțelor de la Chișinău. Oficialul a depus jurământul de investire în prezența președintei Maia Sandu. Funcția a devenit liberă după ce predecesorul, Veronica Sirețeanu, a plecat în concediu de maternitate.

Noul ministru și Maia Sandu FOTO Presedinte.md
Noul ministru și Maia Sandu FOTO Presedinte.md

Petru Rotaru a depus jurământul în cadrul unei ceremonii organizate joi în incinta Administrației Prezidențiale de la Chișinău. 

Totul a avut loc sub ochii președintei Maia Sandu care și-a exprimat speranța că acesta va conduce cu o mare responsabilitate Ministerul Finanțelor, iar în ciuda crizelor cu care se confruntă țara, cetățenii vor fi sprijiniți și vor fi făcute investiții în dezvoltarea economică. 

„Așteptările societății și ale mediului de afaceri sunt foarte clare. Vrem mai puțină birocrație pentru oamenii de afaceri onești și vrem să acționați cu fermitate împotriva celor care încearcă să facă evaziune fiscală și să ocolească legea. Vrem mai multă transparență în sfera achizițiilor publice și vrem eficiență în administrarea resurselor statului, inclusiv resursele generate aici pe intern, dar și asistența externă”, a declarat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. 

Mesajul înainte ca să devină mamă

Ieri a fost ultima zi de muncă a Veronicăi Sirețeanu înainte de plecarea în concediul de maternitate, iar ea a ținut să precizeze că și-a exercitat atribuțiile profesionale cu multă responsabilitate, dar și implicare în perioada în care a fost la conducerea instituției. 

,,În cele ce urmează, mă voi regăsi într-un alt rol mai puțin activ din punct de vedere profesional, dar foarte important din punct de vedere social.Aș vrea să vă asigur că am depus toată silința să fiu la înălțimea așteptărilor și să îmi exercit atribuțiile profesionale cu multă responsabilitate, implicare, respect față de colegi și parteneri, dar și să contribui, în virtutea pregătirii și experienței acumulate în cei peste 15 ani de activitate, nu doar la menținerea, dar și dezvoltarea unor procese și mecanisme menite să îmbunătățească sistemul finanțelor publice în modul în care acesta este simțit sau urmează a fi simțit de fiecare din noi.Țin să îi mulțumesc dlui Prim-ministru pentru încrederea și onoarea acordată de a lucra împreună cu Dumnealui și cu întreaga echipă guvernamentală”, a notat aceasta pe pagina sa de Facebook. 

Noul șef al unuia dintre cele mai importante ministere din cadrul Guvernului moldovean a deținut în ultima jumătate de an funcția de director al Serviciului Fiscal de Stat. 

În ultimii ani, Petru Rotaru a activat atât în structuri de stat, cât și în cele private. Este absolventul facultății Finanțe a Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM). De asemenea, în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, a urmat masterul în drept financiar fiscal. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite