Savatie Baştovoi: „Patriarhul va fi primit la Noul Neamţ ca Ceauşescu. Evgheni Şevciuk, supărat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Noul Neamţ s-au plantat copaci şi flori FOTO: Savatie Baştovoi
La Noul Neamţ s-au plantat copaci şi flori FOTO: Savatie Baştovoi

Ieromonahul şi scriitorul Savatie Baştovoi susţine că vizita Patriarhului rus Chiril la Mănăstirea Noul Neamţ, aflată în zona de influenţă a Tiraspolului, a stat sub semnul incertitudinii până în ultimele zile. Dar săptămâna trecută s-a decis: Patriarhul vine şi trebuie primit cum se cuvine.

„Patriarhul va avea parte de o primire de care se bucura doar Ceauşescu. Se ştie că în calea dictatorului se plantau în grabă copaci, flori, păpuşoi şi orice altă recoltă capabilă să bucure ochiul. Aşa şi la Noul Neamţ, cu ocazia vizitei Patriarhului, s-au tăiat nucii bătrâni şi duzii din faţa mănăstirii şi s-a turnat asfalt. În asfalt s-au lăsat şi nişte parcele în care au fost înfipte flori. În curtea mănăstirii tot s-au tăiat copaci, care vor fi înlocuiţi cu alţi copaci, mai frumoşi“, scrie pe blogul său călugărul.

Baştovoi dezvăluie că vineri seara pe la Mănăstirea Noul Neamţ a fost, într-o vizită neprotocolară, liderul de la Tiraspol Evgheni Şevciuk, însoţit de stareţul mănăstirii, arhimandritul Paisie.

„Era supărat că florile înfipte în ţărână pentru a bucura ochii patriarhului nu arată prea bine. Există riscul ca ele să se ofilească. Întâmplarea poate creşte într-un adevărat scandal intern, deoarece firma care s-a ocupat cu plantarea florilor aparţine fiului primarului Tiraspolului. Poate tot din această cauză, stareţul mănăstirii nici nu s-a dus să-l întâlneacă pe Patriarh la Chişinău. Probleme acasă…“, mai scrie ieromonahul Savatie Baştovoi.

Patriarhul Rusiei Chiril se află într-o vizită de trei zile în Republica Moldova. În această după-amiază, Preafericitul va pleca de la Chişinău la Tiraspol, unde va susţine o slujbă la catedrala din oraş şi va avea o întâlnire cu credincioşii în piaţa centrala. În Transnistria, Sanctitatea Sa va mai vizita Mănăstirea Noul Neamţ de la Chiţcani şi Cetatea Tighina.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite