Patriarhul Chiril va zbura cu elicopterul de la Chişinău la Tiraspol şi va ateriza pe stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Chiril călătoreşte mult cu avionul
Patriarhul Chiril călătoreşte mult cu avionul

Episcopul de Tiraspol şi Dubăsari Savva a făcut public programul Patriarhului rus Chiril în regiunea transnistreană.

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse va pleca de la Chişinău la Tiraspol duminică după amiază. Patriarhul va face acest drum cu elicopterul, care va ateriza pe aşa-numitul stadion republican.

La 18.00, Preafericitul va susţine o slujbă la Catedrala Naşterea Domnului în faţa icoanei Maica Domnului de Tiraspol. Pentru creştinii care nu vor încăpea în biserică, afară vor fi instalate două ecrane mari. Seara va avea loc o cină în direcţia eparhială, după care Patriarhul se va retrage în hotelul „Rossia“.

Pe 9 septembrie dimineaţa, şeful Bisericii ruse va vizita şantierul unei mănăstiri de maici şi va sfinţi crucile care vor fi ridicate peste două săptămâni pe o biserică renevoată recent, precum şi trei icoane care vor fi transmise oraşelor Tiraspol, Râbniţa şi Bender. Toate trei o vor înfăţişa pe Sfânta Ana.

La ora 10.00, Patriarhul se va adresa mulţimii adunate în piaţa Alexandr Suvorov din Tiraspol. „Şefii administraţiilor oraşelor şi raioanelor au primit indicaţii să pună la dispoziţia dorilor să ajungă la întâlnirea cu Sfântul Părinte câte zece autobuze“, a precizat Episcopul Savva, amintind că în Transnistria 9 septembrie a fost declarată zi de odihnă.

Ulterior, Patriarhul va susţine o slujbă la Mănăstirea Noul Neamţ din Chiţcani şi va merge la Cetatea Bender, unde va sfinţi monumentul Sfântului cneaz Alexandr Nevski.

La 13.00, liderul separatist Evgheni Şevciuk va da un prânz în cinstea Patriarhului, după care Patriahul îşi va lua zborul din Transnistria, tot cu elicopterul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite