Reacția Guvernului moldovean, după ce Șor, Tauber și Guțul au participat alături de Putin la parada rusă

0
Publicat:

Guvernul moldovean, prin intermediul consilierului pe comunicare Daniel Vodă, a declarat că Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul care au participat la parada rusă ,,au preferat să fie alături de Kremlin, elogiind războiul decât alături de moldoveni celebrând pacea”.

Marina Tauber, Ilan Șor și Evghenia Guțul au participat la parada de la Moscova. FOTO: Facebook
Marina Tauber, Ilan Șor și Evghenia Guțul au participat la parada de la Moscova. FOTO: Facebook

,,Au preferat să fie alături de Kremlin, elogiind războiul decât alături de moldoveni celebrând pacea. În timp ce aici, în capitala Republicii Moldova, pe emblematica Piață a Marii Adunări Naționale, mii de oameni celebrează pacea, libertatea și Europa, vedem că trei persoane au stat la Kremlin, în țara care a readus războiul pe continentul european și se prefac că reprezintă Republica Moldova”, a declarat Daniel Vodă, consilier pe comunicare în cadrul Guvernului Recean de la Chișinău. 

,,Evghenia Guțul nu reprezintă Republica Moldova”

Totodată, reprezentantul Executivului moldovean a negat afirmațiile bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, care a spus în dimineața zilei de joi că a reprezentat Republica Moldova la parada din Capitala Rusiei. 

,,Evghenia Guțul nu este membră a executivului, aceasta nu reprezintă Republica Moldova și nu reprezintă oamenii întregii țări. De altfel, cetățenii noștri, conaționalii noștri din UTA Găgăuzia, care au fost lăsați singuri la Comrat, ar putea să ofere un calificativ și s-ar întreba ce caută un lider local la o reuniune la Kremlin, alături de oamenii care continuă războiul de agresiune împotriva Ucrainei”, a punctat Daniel Vodă.

Consilierul moldovean a făcut precizările după ce bașcana Evghenia Guțul a menționat într-o înregistrare video publicată pe rețelele sociale că urmează să participe la parada din Piaţa Roşie, afirmând că a fost invitată de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.   

  „Este o mare onoare să reprezint Găgăuzia şi toată Moldova la acest eveniment. Mulţumesc preşedintelui Rusiei Vladimir Vladimirovici Putin pentru invitaţia de a participa la evenimentele festive. Este un semn major de prietenie şi încredere între popoarele noastre. Am înfăptuit Marea Victorie împreună şi astăzi suntem din nou aproape, pentru că aceasta face parte din istoria noastră comună. Nimeni nu poate rupe prietenia noastră de secole”, a menționat Evghenia Guţul care a ajuns recent pe banca acuzațiilor, fiind acuzată de două infracțiuni.

Iar oligarhul fugar, Ilan Şor, a menționat că „o parte din focul veşnic” de la Moscova urmează să ajungă la Chișinău, fiind „repartizat tuturor responsabililor care desfăşoară marşul Victoriei”

Vizite la Moscova

În ultima perioada, atât bașcana Evghenia Guțul, cât și parlamentara Marina Tauber au întreprins mai multe vizite la Moscova, printre ele numărându-se și cea din data de 21 aprilie, zi în care oligarhul fugar Ilan Șor, care se ascunde de justiția din Republica Moldova în Rusia, a creat blocul politic Victoria, acesta fiind contra aderării țării la UE și optând pentru apropierea sa de Rusia.  

Ilan Șor, care ar fi principalul aliat al Kremlinul în destabilizarea Chișinăului, a fugit în 2019 din țara sa, la scurt timp după ce PDM, formațiunea oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc a plecat de la guvernare. 

Iar în luna aprilie 2023, pro-rusul a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pedeapsă dictată în cauza penală ,,frauda bancară”.

Republica MoldovaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite