Președinta R.Moldova, consternată de atacul asupra Israelului: Condamn violența masivă contra civililor nevinovați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera de la Chișinău, Maia Sandu, se arată consternată de atacul cu rachete asupra Israelului din dimineața zilei de sâmbătă, condamnând violența masivă contra civililor nevinovați. 

Maia Sandu condamnă atacul cu rachete asupra Israelului. FOTO: Facebook
Maia Sandu condamnă atacul cu rachete asupra Israelului. FOTO: Facebook

,,Consternată de atacul în curs asupra Israelului, condamn violența masivă împotriva civililor nevinovați. Gândurile mele sunt cu cei din Israel și la toți cei care se apără împotriva acestor atacuri nemiloase @Isaac_Herzog”, a scris președinta Maia Sandu pe pagina sa de Twitter. 

Mesajul premierului Recean

Premierul de la Chișinău a anunțat că statul său este solidar cu Israel, după ce mișcarea islamistă Hamas a lansat cel mai mare atac cu rachete din ultimii ani, subliniind că violența brutală împotriva civililor nevinovați trebuie să înceteze.

„Republica Moldova este solidară cu Israelul ca urmare a atacurilor masive asupra poporului israelian. Violența brutală împotriva civililor nevinovați trebuie să înceteze. În aceste momente dificile pentru poporul israelian, suntem uniți împotriva terorismului”, a scris prim-ministrul Dorin Recean pe pagina sa de Twitter. 

Alertă de călătorie în Israel

Responsabilii Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) din Republica Moldova au emis o alertă de călătorie în Israel, recomandând cetățenilor moldoveni să evite călătoriile în această țară, iar celor aflați deja acolo să urmeze recomandările oficialilor israelieni.

Sute de rachete au fost trase la primele ore ale dimineţii de sâmbătă din Gaza spre Israel. Militanții din Hamas au intrat pe uscat, pe mare și pe calea aerului, iar cel puțin 100 de persoane au fost rănite, potrivit cifrelor furnizate de două spitale.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declanşat ,,un război împotriva statului Israel”.

,,Hamas a făcut o gravă eroare în această dimineaţă, declanşând un război împotriva statului Israel", soldaţii israelieni ,,luptă împotriva duşmanului în fiecare loc", a precizat acesta. 

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunțat că țara este „în război” în urma atacului surpriză lansat de Hamas.

„Cetățeni ai Israelului, suntem în război - nu într-o operațiune, nu în runde - în război”, a conchis Netanyahu.

Atacul Hamas vine cu mai puțin de o săptămână înainte de partida Israel - Elveția, din calificările Euro 2024, programată joi la Tel Aviv. În acest moment, există două posibilități: ca întâlnirea să fie amânată sau să fie mutată pe teren neutru, cel mai probabil în Cipru.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite