Republica Moldova, solidară cu Israelul. Premierul Recean: violența brutală împotriva civililor nevinovați trebuie să înceteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul de la Chișinău a anunțat că statul său este solidar cu Israel, după ce mișcarea islamistă Hamas a lansat cel mai mare atac cu rachete din ultimii ani, subliniind că violența brutală împotriva civililor nevinovați trebuie să înceteze.

Dorin Recean condamnă atacul cu rachete asupra Israelului. FOTO: Gov.md
Dorin Recean condamnă atacul cu rachete asupra Israelului. FOTO: Gov.md

„Republica Moldova este solidară cu Israelul ca urmare a atacurilor masive asupra poporului israelian. Violența brutală împotriva civililor nevinovați trebuie să înceteze. În aceste momente dificile pentru poporul israelian, suntem uniți împotriva terorismului”, a scris prim-ministrul Dorin Recean pe pagina sa de Twitter. 

Sute de rachete au fost trase la primele ore ale dimineţii de sâmbătă din Gaza spre Israel. Militanții din Hamas au intrat pe uscat, pe mare și pe calea aerului, iar cel puțin 100 de persoane au fost rănite, potrivit cifrelor furnizate de două spitale.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declanşat ,,un război împotriva statului Israel”.

,,Hamas a făcut o gravă eroare în această dimineaţă, declanşând un război împotriva statului Israel", soldaţii israelieni ,,luptă împotriva duşmanului în fiecare loc", a precizat acesta. 

Israel în război

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunțat că țara este „în război” în urma atacului surpriză lansat de Hamas.

„Cetățeni ai Israelului, suntem în război - nu într-o operațiune, nu în runde - în război”, a conchis Netanyahu.

Între timp, responsabilii Forțelor de Apărare ale Israelului anunță că zeci de avioane de luptă lovesc „o serie de ținte” din Gaza care aparțin Hamas-ului.

De cealaltă parte, mișcarea Hamas a transmis că a lansat „Operațiunea Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului. 

„Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei”, a spus Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de postul palestinian Al-Aqsa TV

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite