Panică la Moscova. Populaţia ia cu asalt casele de schimb valutar şi bancomatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perspectiva introducerii de către Occident a unor sancţiuni economice contra Rusiei a alertat populaţia. Duminică la Moscova oamenii au luat pur şi simplu cu asalt schimburile valutare

Gazeta.ru anunţă că perspectiva unor sancţiuni economice a generat un soi de panică în rândul populaţiei.

"Cetăţenii se tem că din cauza evenimentelor din Ucraina rubla se va deprecia şi mai tare, iar operaţiunile cu carduri bancare Visa şi Mastercard ar putea fi blocate. Duminică, la Moscova la casele de schimb valutar şi bancomate s-au format rânduri de zeci de metri“, anunţă Gazeta.ru.

De notat că de la începutul acestui an rubla rusească a pierdut aproape 11% din valoare, iar cotaţia acţiunilor marilor companii din Rusia a pierdut şi circa 40% din valoare.

Secretarul american de stat, John Kerry, a condamnat duminică "incredibilul act de agresiune“ al Rusiei la adresa Ucrainei şi a atras atenţia Moscovei în legătură cu "repercusiunile foarte serioase“ ale acestei acţiuni, inclusiv posibile sancţiuni care "vor izola economic“ Rusia.

Pe aceeaşi temă:

Armata rusă versus cea ucraineană Se vorbeşte despre o posibilă intervenţie a Rusiei în Ucraina. Sigur că o confruntare Rusia-Ucraina este disproporţionată, ţinând cont de resursele de care dispune Kremlinul, dar nici resursele militare ale Ucrainei nu trebuie neglijate.

Războiul şi noi Noi nu vedem riscuri asupra independenţei şi suveranităţii României, vedem jocuri de imagine ale miniştrilor de externe şi doar încordări de muşchi în Crimeea. Cel puţin asta ne spune preşedintele. Înţeleg nevoia de liniştire a populaţiei şi mesajele de calmare. Însă neliniştea oamenilor, de data asta, este cât se poate de justificată când o ţară vecină şi-a mobilizat armata şi consideră deja că Rusia i-a făcut o declaraţie de război.

Implicaţiile celei mai grave crize de după căderea Cortinei de Fier Implicaţii diplomatice. În primul rând, este pus sub semnul întrebării sistemul instituţional de dialog diplomatic între UE pe de o parte, NATO pe de altă parte şi Rusia.

Ce cred oamenii de rând din Crimeea despre prezenţa trupelor militare ruseşti Camera superioară a Parlamentului rus i-a abrobat, sâmbătă, preşedintelui Vladimir Putin solicitarea sa de a interveni militar în Crimeea. În aceeaşi zi, omologul său ucrainean, Oleksandr Turcinov, a decis, ca răspuns, să îşi plaseze propria armată în stare de alertă. Cum este văzută această situaţie de locuitorii obişnuiţi din Crimeea a încercat să afle postul britanic BBC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite