O şefă de la Banca de Economii administrează afacerile din Rusia ale milionarului Ilan Shor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Shor are afaceri în domeniul financiar, imobiliare, comert dute free, sport FOTO Adevărul
Ilan Shor are afaceri în domeniul financiar, imobiliare, comert dute free, sport FOTO Adevărul

Mariana Kovaci, membru al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii a Moldovei (BEM) este fondator şi manager al companiei Klassika International din Rusia. Compania de fapt ar aparţine milionarului Ilan Shor, anunţă cotidianul rus Kommersant. Serviciul de presă al milionarului a precizat însă că Ilan Şhor nu este nici proprietar şi nici beneficiar al  firmei

Potrivit cotidianului rus, firma Klassika International a fost fondată la 21 februarie 2013, iar zilele trecute a cumpărat de compania SPI dreptul de produce şi comercializa vodka Kremliovskaia.

"Cine sunt beneficiarii finali ai companiei nu se anunţă, dar potrivit datelor din Registrele oficiale fondator şi director general al firmei este Mariana Kovaci. Aceasta mai este proprietar şi director la firmele Dufree.ru, Dutee Free.ru, Dipmoll“, anunţă kommersant.

Publicaţia precizează că potrivit unor surse de fapt proprietar al tuturor acestor firme este milionarul moldovean Ilan Shor.

De notat că în Republica Moldova Mariana Kovaci figurează ca membru al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii din parte unuia dintre foştii acţionari minoritari, care acum au ajuns graţie Guvernului de la Chişinău să controleze instituţia.

Citiţi şi

Guvernul nu a pierdut, ci a cedat benevol controlul asupra Băncii de Economii

La braţ cu ruşii, în drum spre UE. Banca de Economii ar putea ajunge sub controlul unei mari bănci din Rusia

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite