Guvernul nu a pierdut, ci a cedat benevol controlul asupra Băncii de Economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Structura acţionariatului la Banca de Economii la începutul anului 2013
Structura acţionariatului la Banca de Economii la începutul anului 2013

Cabinetul de Miniştri a considerat că soluţia cea mai bună pentru salvarea Băncii de Economii este să nu participe la emisiunea suplimentară de acţiuni din 29 august şi să cedeze astfel controlul asupra instituţiei acţionarilor minoritari.

Potrivit unor surse guvernamentale Ministerul Finanţelor a prezentat o astfel de propunere unei comisii speciale privind administrarea proprietăţii publice din cadrul Ministerului Economiei.

Propunerile au fost însoţite şi cu un studiu de fezabilitate elaborat de un grup de experţi. În consecinţă în urma emisiunii suplimentare de acţiuni din 29 august, cota statului s-a diminuat de la 56% la 33,3% plus o acţiune.

Astfel deşi statul a pierdut pachetul de control a rămas cu cel de blocaj.

Administraţia Ministerului Finanţelor, instituţie care administrează pachetul statului de la BEM deocamdată nu comentează situaţia.

Cine sunt noii acţionari majoritari ai Băncii de Economii nu se ştie cu exactitate.

Dacă e să credem rapoartelor financiare ale BEM, apoi unul dintre cei care va decide mai departe soarta instituţiei este Ervand Indikov, pictor, designer şi cosmetolog rus, care figurează de la finele anului trecut în calitate de director şi acţionar al firmei Carmondean Development LTD, unul dintre acţionarii importanţi ai Băncii de Economii a Moldovei.

De asemenea beneficiar ar putea fi şi unul dintre milionarii moldoveni.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite