O fetiţă de 14 ani din Străşeni, găsită moartă. Trei copii au fost reţinuţi fiind suspectaţi de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj protv.md
FOTO colaj protv.md

O fetiţă de doar 14 ani, care a fost dată dispărută în ziua de 25 noiembrie, a fost găsită fără suflare miercuri, 30 noiembrie, într-o clădire părăsită din raionul Străşeni. Trei copii, prieteni ai victimei, au fost reţinuţi de către oamenii legii, fiind suspectaţi de omor.

UPDATE Doi suspecţi au fost aduşi joi, 1 decembrie, la Judecătoria Străşeni.  

Avocatul unuia din copiii bănuiţi de omorul fetei a menţionat că acesta nu-şi recunoaşte vina şi că le-a declarat organelor de anchetă că el doar a fost martor la crimă. Vinovat de cele întâmplate s-ar face tânărul care a fugit în România.

Poliţia afirmă că tânăra a fost omorâtă ca rezultat a multiplelor lovituri care i-au fost aplicate cu scândura şi cărămizile.

Suspecţii au vârste curprinse între 13 şi 16 ani, iar doi dintre ei şi-au recunoscut deja vina, scrie protv.md.

Directoarea liceului unde îşi făcea studiile fata spune că în ziua când aceasta a fost dată dispărută, câţiva elevi i-au povestit că tânăra a fost văzută într-un parc în timp ce se bătea cu o prietenă de-a ei, precizează aceeaşi sursă.

Psihologul Liceului „Mihai Viteazu” din Străşeni, Viorica Oanţa, unde îţi făcea studiile, a declarat pentru IPN că minora era sârguitoare şi nu dădea semne de depresie. Anterior aceasta a absentat câteva zile pentru că ar fi avut conflicte în familie. Părinţii fetei au divorţat şi psihologul presupune că ar fi existat un conflict cu mama, care se descurca mai greu având două minore la întreţinere.  Despre relaţiile cu colegii, psihologul a spus că fata nu avea prieteni în clasă şi era mai apropiată de colegii cu vârste mai mari.

Psihologul a venit cu un sfat către părinţi: să nu-i verifice excesiv pe adolescenţi, dar să rămână în regim de supraveghere, să cunoască cu cine comunică, mediul în care îşi petrec timpul liber copiii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite