Ziua Naţională a României este marcată la Chişinău cu o serie de evenimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada României la Chişinău va organiza în Republica Moldova o serie de evenimente şi manifestări, dedicate Zilei Naţionale a României.

Astfel, la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla din Chişinău va avea loc un Te Deum, la care va participa ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă. 

Ioniţă va participa de asemenea la spectacolul organizat de Teatrul de Revistă „Ginta Latină” cu prilejul Zilei Naţionale a României. În seara zilei, tradiţional, Ambasada României va organiza o recepţie. Ca în fiecare an, la eveniment au fost invitaţi să participe oficiali ai Republicii Moldova, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat, personalităţi relevante din domeniul culturii şi educaţiei etc.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” şi Ambasada României vor organiza luni, 5 decembrie, în contextul evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a României, spectacolul „Sub Zodia Mariei”, un recital de muzică şi poezie, care va avea loc la Teatrul Naţional „Satiricus I.L.Caragiale”.

Cu aceeaşi ocazie la 25 noiembrie, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi Ambasada României în Republica Moldova în colaborare cu Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” au organizat un concert simfonic dedicat Zilei Naţionale a României. Evenimentul a fost fi susţinut de violoncelistul român Răzvan Suma şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici” sub bagheta maestrului Mihai Agafiţa. De asemenea, la data de 29 noiembrie, la Sala cu Orgă a fost organizat un concert de muzică clasică. Evenimentul, devenit tradiţional pentru publicul meloman din Chişinău, a fost susţinut de Orchestra Naţională de Cameră, sub bagheta maestrului Cristian Florea şi de celebrul violonist român Alexandru Tomescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite