Şalaru: Avem nevoie de un acord de poliţie aeriană cu NATO sau cu România, pentru a patrula spaţiul aerian al Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
salaru motoc anatol salaru via facebook

Ministrul Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, a declarat marţi, 29 noiembrie, în cadrul emisiunii „Cod Galben” de la 10TV, că Republica Moldova are nevoie să-şi protejeze spaţiul aerian, însă din lipsă de mijloace financiare acest lucru este greu de realizat. În acest context, soluţia ministrului este semnarea unui acord de protejare a spaţiului aerian moldovenesc de către România sau NATO, în cazul în care ar exista voinţă politică.

„Este nevoie de voinţă politică pentru a semna un acord de poliţie aeriană cu NATO sau cu România, pentru a patrula spaţiul aerian al Republicii Moldova şi de apărare antiaeriană”, a menţionat Şalaru.

Oficialul moldovean spune că Moldova are nevoie de minim 300 de milioane euro pentru a-şi reface capacităţile antiaeriene de luptă. 

„Norocul nostru este că Transnistria nu are capacităţi aeriene, nu are aviaţie pentru a prezenta un pericol pentru noi. Dar dacă vrem să fim în rând cu ţările puternice, noi avem nevoie de investiţii foarte mari. Nu putem să le facem, nu poate Guvernul să dea 300 de milioane euro pentru rachete antiaeriene şi radare, dar putem, cum a făcut Bulgaria, când a permis ţărilor NATO să facă patrulare a spaţiului aerian”, a încheiat Anatol Şalaru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite