Nuntă mare cu lăutari în familia Focşa-Diacov. GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patricia Focşa şi mirele ei, într-o vacanţă
Patricia Focşa şi mirele ei, într-o vacanţă

Ministrul Culturii, Boris Focşa, îşi mărită azi fiica. Tinerii însurăţei vor fi cununaţi de fata procurorului oraşului, Ion Diacov - cumnatul şi naşul socrului mic.

Sărbătoare mare în familia şefului de la Cultură. Prima lui fiică, Patricia (19 ani), îşi pune azi pirostriile. Împovărat de grijile ţării, Boris Focşa ne-a mărturisit ieri că nu s-a pătruns încă de solemnitatea momentului.


„Muncesc toată ziua, nu simt, deocamdată, că sunt socru mic", ne-a aruncat oficialul, din mers, suprins că ne interesează evenimentele din viaţa lui personală. Nu-l deranjează, se pare, faptul că fata lui s-a grăbit la măritiş. „La noi în familie e democraţie", este explicaţia ministrului democrat, care susţine că petrecerea va fi una modestă, fără multe vedete. „Nu va fi concert", ne-a asigurat el.

Nașii tinerilor Tinerii însurăței și sora mai mică a miresei Nașii mirilor s-au căsătorit anul trecut

Nu e chiar aşa. Ţinută în mare taină, nunta va avea loc în această seară, într-un local select din sectorul Buiucani al Capitalei. Tinerii vor spune „Da" în faţa ofiţerului stării civile chiar la restaurant. Le vor cânta lăutarii Adriana Ochişanu şi Cornel Botgros împreună cu Alexandru Vdovicenco şi formaţia Megapolis, iar interpretul Vali Boghean va susţine un mic recital. Iniţial, a fost invitată Nelly Ciobanu, care a refuzat să vină, din motive necunoscute.

Ceremonia, moderată de Andrei Porubin, va include atât obiceiuri moldoveneşti, cum ar colacul miresei sau prosoapele naşilor, cât şi concursuri după moda nouă. Nuntaşii vor servi trei mese, plus dulciuri, ceaiuri şi cafele, bere rece la halbă, alune şi seminţe din belşug. Mireasa va schimba câteva rochii, una dintre care a fost creată de scenografa Stela Verebceanu.

Ginerică, artist emerit

Patricia este studentă la actorie, în clasa tatălui său. Alesul inimii sale, Sergiu Plângău (25 de ani), i-a fost şi el discipol lui Focşa la Academia de Arte. În 2007, s-a angajat la teatrul „Luceafărul", condus pe atunci de către regizorul Boris Focşa. Acum lucrează sub conducerea mamei soacre - actriţa Stela Mierlă (Focşa), maestru în arte, care a rămas director artistic în locul soţului promovat la minister.

La sfârşitul anului trecut, junele actor s-a ales cu titlul de artist emerit, iar acum o lună a luat şi un premiu la Gala Uniunii Teatrale. Nu este doar un mire talentat, dar şi asigurat. Originar de la Bălţi, Plângău a obţinut un apartament în fostul hotel al circului, printr-un ordin semnat de acelaşi ministru.

Tinerii însurăţei vor fi cununaţi de Alina Diacov şi Sandu Zagorodnâi, care s-au luat anul trecut. Nănăşica este fiica procurorului municipiului Chişinău, Ion Diacov, care este căsătorit cu sora lui Boris Focşa şi a fost nun mare la nunta socrilor mici. Tot el este fratele democratului Dumitru Diacov şi cel care l-a scos basma curată pe Focşa când acesta a fost prins cherchelit la volan.

A băut la ziua fetei

În seara când a fost surprins beat la volan, Boris Focşa se întorcea de la ziua fiicei sale, care a împlinit 19 ani pe 6 ianuarie. „Am băut un pic de şampanie de sănătatea fetei", a recunoscut el. Procurorii au constatat că ministrul era treaz şi nu a condus maşina.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite