Noi fragmente de dronă, găsite în sudul Republicii Moldova

0
Publicat:

Fragmentele de dronă au fost găsite pe un câmp din apropierea satului Etulia Nouă, o localitate din sudul Republicii Moldova, situată în apropiere de frontiera moldo-ucraineană, descoperirea fiind făcută la o distanță apropiată de locul în care au fost depistate acum șase zile resturile de dronă de tip Shahed. 

Noi fragmente de dronă au fost depistate în sudul Republicii Moldova. FOTO: Border.gov.md
Noi fragmente de dronă au fost depistate în sudul Republicii Moldova. FOTO: Border.gov.md

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) anunță că noile fragmente de dronă au fost depistate sâmbătă după-masă. 

,,Astăzi, 17 februarie 2024, în jurul orei 16:40, în apropierea localității Etulia Nouă, raionul Vulcănești, au fost identificate alte fragmente ale unei drone, asemănătoare celei de tip „Герань-2". Fragmentele de dronă au fost depistate într-un câmp, la aproximativ 2 km de linia frontierei moldo-ucrainene și circa 5 km de localitate”, au informat responsabilii IGPF. 

La fața locului s-au deplasat autoritățile responsabile, iar accesul în zona în care erau resturile dronei a fost restricționat. 

,,Este important să subliniem că până la moment autoritățile au implementat toate măsurile necesare pentru a menține ordinea, liniștea și siguranța publică.Pentru a preveni răspândirea informațiilor false și pentru a evita panicarea populației, vă rugăm să rămâneți calmi și să vă informați doar din prima sursă”, au mai menționat polițiștii de frontieră. 

Cantitate imensă de explozibil

La sfârșitul săptămânii trecute, resturi de dronă de tip Shahed au fost depistate în apropiere de satul Etulia, localitatea situată în apropiere de frontiera moldo-ucraineană, iar polițiștii de frontieră de la Chișinău iau în calcul că acestea provin de la drone doborâte de ucraineni.

Câteva zile mai târziu, structurile de drept au depistat aproape 50 de kilograme de substanță explozivă în fragmentele dronei. 

Într-o reacție în urma incidentului, lidera de la Chișinău, Maia Sandu, a reiterat că agresiunea Kremlinului pune în pericol întregul continent, iar Ucraina trebuie să fie sprijinită în continuare.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei ne lovește aproape de casă în Moldova, din nou. Descoperirea resturilor de drone Shahed în sudul Moldovei servește astăzi o altă dovadă dură realității sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue”, a scris președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe rețelele de socializare. 

Iar ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, și premierul Dorin Recean au condamnat incidentul. „Investigația este în derulare. Siguranța publică este asigurată de către autorități și nu există riscuri pentru comunitățile locale”, a scris șeful Cabinetului de miniștri pe internet. 

De la începutul războiului din Ucraina, mai multe cazuri de acest gen au fost înregistrate în Republica Moldova.

De exemplu, bucățile unei rachete lansate în timpul atacurilor aeriene ruse asupra Ucrainei au fost descoperite, în luna ianuarie a anului trecut, în raionul Briceni din nordul Moldovei de o patrulă a poliției de frontieră.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite