Resturi ale unei rachete rusești au fost găsite pe teritoriul Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucățile unei rachete lansate în timpul atacurilor aeriene ruse asupra Ucrainei au fost descoperite, în după-amiaza zilei de sâmbătă, în raionul Briceni din nordul țării vecine de o patrulă a poliției de frontieră. 

Resturi ale unei rachete rusești au fost găsite în nordul Rep. Moldova. FOTO: Mai.gov.md
Resturi ale unei rachete rusești au fost găsite în nordul Rep. Moldova. FOTO: Mai.gov.md

,,Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după-amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (r. Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei”, au anunțat autoritățile.

Imediat la fața locului s-au deplasat reprezentanți ai mai multor structuri pentru a investiga cazul. 

,,Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat serviciul de urgență 112, precum și echipele Bombteh ale IGP. De asemenea, a fost anunțată și procuratura raionului Briceni. IGSU și Poliția de Frontieră asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii”, au mai informat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. 

Conducerea instituției a sporit numărul patrulelor în zona de frontieră cu Ucraina, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. 

Este al treilea caz de acest fel din Republica Moldova

Anterior, mai multe cazuri de acest gen au fost înregistrate în țara vecină. În data de 5 decembrie a anului trecut, o rachetă a fost depistată în nordul Republicii Moldova de polițiștii de frontieră.

În dimineaţa zilei de 31 octombrie, Rusia a lansat zeci de rachete asupra Ucrainei. Una dintre rachetele lansate de armata rusă şi doborâte de sistemul antiaerian ucrainean a căzut pe teritoriul localităţii Naslavcea, din raionul Ocnița.

Ca răspuns la incident, autorităţile de la Chișinău au declarat persona non grata un diplomat al Ambasadei Rusiei în Republica Moldova. 

Tot în anul 2022, mai exact în data de 10 octombrie, Ministerul Apărării a informat că au fost identificate trei rachete care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. S-a întâmplat între orele 8:33-9:02, în contextul atacurilor aeriene rusești asupra mai multor oraşe din Ucraina.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite