Moldova-Agroindbank va prelua conturile trezoreriale de la BEM. Cine conduce instituţia bancară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldova-Agroindbank va prelua conturile trezoreriale ale Băncii de Economii FOTO Adevărul
Moldova-Agroindbank va prelua conturile trezoreriale ale Băncii de Economii FOTO Adevărul

Conturile trezoreriale de la Banca de Economii vor fi preluate de către Moldova-Agroindbank, anunţă Ministerul Finanţelor care a desemnat instituţia bancară respectivă în urma unei licitaţii publice.

Procedura de selectare a băncii comerciale care va prelua conturile trezoreriale de la Banca de Economii a fot iniţiată după decizia autorităţilor de a lichida banca.

„În urma desfăşurării Licitaţiei Publice nr. 15/01955 din 07 septembrie 2015 privind achiziţionarea serviciilor de deservire bancară a trezoreriilor teritoriale, conform necesităţilor Ministerului Finanţelor al Republicii Moldova şi în rezultatul evaluării punctajului acumulat, verificării datelor/documentelor de calificare ale operatorilor economici, precum şi conform cerinţelor expuse în documentele de licitaţie, BC ,,Moldova-Agroindbank” SA a fost desemnat cîştigător al licitaţiei publice”, anunţă ministerul într-un comunicat de presă.

Precizăm că, Moldova-Agroindbank este de mai mulţi ani considerată a fi insituţia bancară cu cea mai mare pondere şi autoritate din Republica Moldova.

În primăvara anului 2013, banca a fost supusă mai multor atacuri raider, iar în toamnă banca şi-a ales o nouă componenţă a Consiliului de administrare.

În prezent, din Consiliul de administrare al MAIB fac parte:

- Victor Miculeţ, preşedinte al CA, directorul general al companiei Auto Space - dealerul oficial în Republica Moldova al automobilelor de marca BMW;

- Nicolae Ciornîi, vicepreşedintele CA, businessman, proprietarului grupului AMG şi fost vicedirector al gigantului rus Lukoil;

- Natalia Vrabie, ex-preşedintele MAIB;

- Stela Pahomi, preşedinte al consiliilor de administraţie al companiilor de asigurări Moldasig şi Asito Kapital.

- Elena Maiorova, director general adjunct al TopĂnergoAudit SRL

- Valentina Badrajan, director executiv al instituţiei publice „Fondul Provocările Mileniului Moldova”, care administrează fonduri de peste 260 de milioane  de dolari alocate de SUA;

Amintim că, Moldova-Agroindbank este una din băncile asupra cărora Banca Naţională a Moldovei a instituit, în luna iunie, supraveghere specială, alături de Moldindconbank şi Victoriabank. Potrivit MAIB, „supravegherea specială a fost instituită din cauza situaţiei instabile politice şi economice din Republica Moldova şi în mod special din cauza problemelor cu care se confruntă în ultima perioadă întregul sistem bancar autohton”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite