Moldova a comentat refuzul de intrare a muzicianului Bregovic

0
Publicat:

După cum a explicat viceprim-ministrul și ministrul dezvoltării economice și digitalizării republicii, Dimitrie Alaiba, artistul nu a avut voie să intre în țară din cauza poziției sale față de conflictul din Ucraina.

Goran Bregovic a fost întors de la aeroportul din Chișinău. Foto: Arhiva Adevărul
Goran Bregovic a fost întors de la aeroportul din Chișinău. Foto: Arhiva Adevărul

Autoritățile moldovene i-au refuzat intrarea în țară muzicianului și compozitorului sârb Goran Bregovic din cauza poziției sale față de conflictul din Ucraina. Așa a declarat viceprim-ministrul și ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării Moldovei, Dimitrie Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Alaiba și-a exprimat opinia că „a dansa astăzi pe muzica lui Goran Bregovic este ca și cum ai dansa pe mormintele tuturor ucrainenilor care au murit în urma” conflictului armat.

Artistul trebuia să participe la festivalul de muzică Gustar. El a spus că a fost foarte dezamăgit când i s- a interzis intrarea în țară pe aeroportul din Chișinău fără nicio explicație oficială, a spus el. Bregovic a remarcat că face multe turnee prin Europa și nu a întâmpinat niciodată nicăieri astfel de dificultăți. Decizia autorităților a fost criticată de fostul președinte al țării Igor Dodon și de fostul premier Ion Chicu, iar Ministerul sârb de Externe a cerut explicații de la Chișinău.

După aceea, serviciul de presă al poliției de frontieră a emis clarificări. Ei au raportat că interdicția împotriva lui Bregovic este în vigoare din 2022, iar organizatorii festivalului ar fi fost informați despre acest lucru. Ei au clarificat că măsurile de securitate anterioare au fost consolidate la graniță.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite