Marian Lupu: Am un singur contracandidat în aceste alegeri, Igor Dodon. El are şanse să-şi realizeze planul diversionist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PDM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Marian Lupu, a declarat că principalul său contracandidat în aceste alegeri, ba chiar inamic, este Igor Dodon. Lupu consideră că socialistul urmăreşte să îndepărteze Chişinăul de UE şi să-l apropie de Moscova printr-un plan diversionist.

„El în aceste alegeri nu e candidat, e un executant al unui proiect politic alcătuit în afara Moldovei. Mă refer la un proiect extrem de sofisticat, care urmăreşte printre altele federalizarea ţării, ruperea Republicii Moldova în bucăţi. Dodon vrea să vină preşedinte ca să pună cruce pe integrarea europeană şi pe acordul de asociere, procese care au oferit moldovenilor cele mai mari beneficii, şi a declarat aceasta de atâtea ori în ultimul timp”, afirmă Lupu.


Întrebat de ceilalţi doi candidaţi cu şanse cel puţin în sondaje, adică Maia Sandu şi Andrei Năstase liderul PDM le dă şanse puţine acestora în alegeri. 

„Maia Sandu vrea destabilizarea situaţiei în ţară, la fel ca şi cei care mai reprezintă PLDM-ul lui Filat. Despărţirea ei de partidul care a adus-o în spaţiul politic e una pur formală, pentru că anume ei au gestionat guvernele precedente, au creat dezastrul de la BEM, istoria miliardului şi altele. Aţi remarcat că Maia Sandu a cerut FMI şi partenerilor europeni să nu mai ajute ţara noastră, adică pe cetăţenii Moldovei. E limpede că ea vrea ca în ţară să fie criză”, a adăugat Lupu.

Referitor la Andrei Năstase, care este un critic înflăcărat al PDM-lui şi al lui Vlad Plahotniuc în special, preşedintele PDM aminteşte despre relaţia acestuia cu Victor şi Viorel Ţopa.


„Ce poate rezolva Năstase, chiar şi înmulţit la doi? Mai ales că-i are pe Ţopi în spatele lui, un alt duet de afacerişti criminali, condamnaţi inclusiv pentru delapidări de la BEM. Şi el tot spune că primul lucru pe care îl va face ca preşedinte va fi să destabilizeze ţara şi să o pună la picioarele naşului său, Ţopa. Apoi vrea să facă în calitate de Preşedinte ceea ce n-a fost capabil în calitate de procuror şi avocat, să-i scoată pe hoţi basma curată, să le rezolve dosarele în care sunt condamnaţi, să scape de pedepse pe finanţatorii lui şi ai Platformei DA”. 

Candidatul PDM la prezidenţiale nu a ezitat să-l caracterizeze şi pe un alt contracandidat cu o politică antiPDM, Dumitru Ciubaşenco din partea PN, condus de Renato Usatîi.

„El este doar un figurant în campanie, lucrează contra onorariu aşa cum este obişnuit, aşa cum a fost cândva la Filat pe lista parlamentară, iar acum este arma lui Usatîi împotriva lui Dodon. Au şi ei meciul lor pe stânga, o rivalitate asemănătoare cu cea dintre Maia Sandu şi Năstase, tot cu supărări că nu ştiu care e mai candidat decât celălalt. Anume cu aceasta s-ar ocupa ei şi dacă ar ajunge în funcţia de preşedinte al ţării, lupte de orgolii şi frustrări”, a conchis Lupu într-un interviu pentru IPN.







Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite