Socialiştii vor să dea în judecată RISE pentru investigaţia „Banii lui Dodon din Bahamas”: Articolul este mincinos şi denigrator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO psrm.md
FOTO psrm.md

Candidatul PSRM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat marţi, 4 octombrie, o cerere prealabilă de chemare în judecată privind apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale.

Dodon consideră că prin investigaţia celor de la RISE Moldova, în care s-ar fi demonstrat că socialiştii au primit în ajunul campaniei electorale peste 30 de milioane de lei de la o companie offshore din Bahamas, acestuia, dar şi partidului, i-a lezată onoarea şi demnitatea.

Liderul PSRM califică informaţiile din articolul publicat de RISE ca fiind mincinoase.

„Constatăm cu certitudine că, autorul pretinde într-un mod tendenţios, arbitrar, abuziv că, PSRM ar fi finanţat din fonduri externe”, scrie în cererea prealabilă.

Socialiştii solicită dezminţirea informaţiei, iar aceasta să fie publicată pe site-ul rise.md. Totodată, ei cer şi scuze publice, dar şi achitarea unui prejudiciu moral în sumă de 10.000 de lei.

Plângerile nu se opresc aici. Compania Exclusiv Media SRL, vizată şi ea în investigaţie, de asemenea semnat o cerere prealabilă, însă suma prejudiciului moral solicitat este de 100.000 de lei.

Amintim că din investigaţia RISE reieşea că compania offshore Westerby Limited din Bahamas a transferat aproximativ 33 milioane de lei (1.5 miliaone de dolari) în baza unui contract de împrumut către Exclusiv Media SRL din Moldova, fiind fondată în anul 2011 de o persoană de încredere a lui Dodon, Corneliu Furculiţă, însă administrată de un socialist, Petru Burduja.

Mai târziu, Exclusiv Media SRL împrumută 20 milioane de lei câtorva persoane care sunt şi sponsorii PSRM-lui, bani în sumă de 500.000 fiecăruia. Ca mai apoi, aceştia să doneze banii partidului.

image
image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite