Maia Sandu, despre răpirea judecătorului ucrainean: Este inadmisibil ca în Moldova să dispară oameni, chiar dacă au comis ilegalităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a comentat cazul judecătorului ucrainean Nicolae Ceauş, care a fost răpit sâmbătă, 3 aprilie, în centrul Chişinăului, de câţiva indivizi înarmaţi care l-au dus într-o direcţie necunoscută.

„Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetăţeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedeşte sau nu că au comis ilegalităţi”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 

Maia Sandu a cerut acţiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului de Informaţii şi Securitate pentru a clarifica „această dispariţie îngrijorătoare a unui cetăţean străin de pe teritoriul Republicii Moldova.”

Judecătorul ucrainean Nicolae Ceauş (54 de ani), dat în urmărire de autorităţile de la Kiev pentru luare de mită (150.000 de dolari) şi care se ascunde din 2016 de justiţia ucraineană în Republica Moldova, a fost răpit sâmbătă, 3 aprilie, în centrul Chişinăului, de către indivizi înarmaţi şi dus cu un microbuz într-o direcţie necunoscută. Momentul răpirii a fost surprins de către un martor.

Poliţia a confirmat că a fost sesizată cu privire la răpirea lui Nicolae Ceauş de către trei indivizi. Oamenii legii au comunicat că întreprind toate măsurile necesare pentru a stabili toate circumstanţele. Totodată, pe acest caz a fost pornit un dosar penal.

Nicolae Ceauş este considerat ca fiind un judecător apropiat ex-preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, cel care şi l-ar fi ajutat să fugă în Republica Moldova, unde s-a bucurat de protecţia oligarhului Vlad Plahotniuc, care la fel era în relaţii bune cu Petro Poroşenko.

În cadrul vizitei oficiale a Maiei Sandu la Kiev, preşedintele Vololdimir Zelenski a abordat şi subiectul extrădării judecătorului ucrainean.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite