Spionii ucraineni învaţă româna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai serviciuluui de Securitate al Ucraineni, SBU
Membri ai serviciuluui de Securitate al Ucraineni, SBU

Rectorul Academiei Naţionale din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), colonelul Andri Cerniak, a explicat că, pe lângă pregătirea pentru activităţi de contraspionaj, cursanţii instituţiei au parte şi de o pregătire lingvistică aprofundată, studiind mai multe limbi, printre care şi româna.

Cerniak a precizat că 12 limbi străine sunt predate la centrul lingvistic al Academiei Naţionale a SBU. „Printre acestea, se numără limbile de bază – germana, engleza şi franceza, dar şi limbi precum araba, chineza, persana, turca, maghiara, româna sau poloneza” – a explicat Andri Cerniak.

Rectorul a menţionat că Academia va selecta şi alţi specialişti, care să cunoască şi alte limbi, „deoarece provocările cu care se confruntă SBU sunt extrem de diverse”. „Chiar şi în principalele ţări europene există structuri care sunt subordonate statului agresor (Rusia, n.r.). Spun acest lucru în calitate de persoană care a condus o unitate de combatere a agresiunii informaţionale.

Au existat cazuri în care resurse media bine cunoscute din Germania şi ţări din Europa de Est au fost controlate de Federaţia Rusă şi au fost folosite pentru a lansa anumite campanii informaţionale. Apoi, acestea au fost preluate de televiziunea Rossia-24 şi de alte mass-media şi au fost răspândite peste tot în lume” – a explicat colonelul necesitatea cunoaşterii mai multor limbi de către angajaţii din serviciile speciale.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite