Ion Sturza: "Dodonismul" ia amploare. Lideri de partide de la Chişinău consultă autorităţile de la Moscova cum să-i pedepsească pe moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier de la Chişinău a declarat că un politician moldovean consultă un guvern străin ce sancţiuni ar fi mai dureroase pentru Republica Moldova.

„Zilele aceste am primit o informaţie că un lideraş politic de la Chişinău consultă un guvern străin ce sancţiuni economice, aplicate Moldovei, ar fi cele mai dureroase. O face cu multă patimă, pe bani mărunţi, din interes personal şi politic egoist…“, susţine Ion Sturza, pe pagina sa de Facebook.

„Ce Boeing trebuie să cadă pe capul nostru ca să înţelegem de unde vine pericolul şi cum să ne comportăm cu demnitate?! M-am gândit de ce noi, moldovenii, suntem gata pentru bănuţi otrăviţi să tranzacţionăm interesul ţării, sistemul bancar, aeroporturile, sa spălam banii mafiei?!“, adaugă fostul şef al Guvernului.

„A propos, noul acţionar al BEM, Vnesheconombank, este în lista de sancţiuni SUA. Care vor fi acţiunile Guvernului de la Chişinău? Domnul Leancă ne spunea ceva timp în urmă că „banii nu au miros”...“, conchide omul de afaceri.

„Mă doare în călcâi de sforţările lui“, a replicat socialistul Igor Dodon. „Acest premier-caloş m-a găsit pe mine drept adversar politic pentru poziţionarea sa. Nu întâmplător se loveşte cu capul de călcâiul meu ori de câte ori vrea să spună ceva deştept“, a adăugat fostul comunist.

„Unii oameni susţin că Sturza vrea să reînvie şi să revină în politica moldovenească. Are cumetri pe la Banca de Economii, pe la unele partide care îl cheamă să le ajute să privatizeze ce a mai rămas de furat pe bani mărunţi în Republica Moldova”, a turuit Dodon.

Vineri, Rusia a anunţat că interzice importul de fructe din Moldova. Restricţia se va aplica şi la fructele găsite în bagajul pasagerilor.

Anterior, economistul Viorel Chivriga consideră că măsurile Rusia au un substrat pur politic. „Este o acţiune de şantaj, ce urmăreşte scopuri politice. Nu poate Moldova să pună în pericol securitatea economică a Rusiei. Dacă tot invocă pericolul reexportului, apoi sunt mecanisme de control şi în caz că se descoperă aşa ceva, pot fi aplicate anumite măsuri“, afirmă expertul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite