Cum au reacţionat oficialii UE în legătură cu restricţiile impuse de Moscova faţă de importurile de carne din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialii europeni se opun sancţiunilor Moscovei privind importurile de carne din Moldova Foto: Adevărul
Oficialii europeni se opun sancţiunilor Moscovei privind importurile de carne din Moldova Foto: Adevărul

Purtătorul de cuvânt al UE pentru Comerţ, John Clancy, a declarat că urmează să fie adoptată o rezoluţie referitoare la sancţiunile impuse ieri de Moscova privind importurile de carne din Republica Moldova.

Reprezentanţii Uniunii Europene au declarat astăzi că regretă decizia autorităţilor ruse de a restricţiona importurile de carne din Republica Moldova, survenită în aceeaşi zi în care Legislativul moldovean a ratificat Acordul de Asociere cu UE. 

„Ţinem legătura cu toţi partenerii noştri din Moldova pentru a prelua toate informaţiile referitoare la această interdicţie a autorităţilor ruse şi vom adopta rapid o rezoluţie referitoare la această problemă dintre Moscova şi Chişinău, în acord cu regulamentul Organizaţiei Mondiale a Comerţului. UE reafirmă compatibiltatea completă dintre Acordul de Asociere şi acordurile de comerţ dintre Moldova şi Rusia şi că nu există niciun impact negativ asupra acestor aranjamente. De fapt UE cheamă ambele părţi să-şi întărească relaţiile comerciale în beneficiul oamenilor, a consumatorilor şi a celor două economii“, a declarat John Clancy, purtătorul de cuvânt UE pentru Comerţ.

Oficialul a mai susţinut că ratificarea Acordului de Asociere de către Parlamentul de la Chişinău e o dovadă a alegerii democratice făcute de moldoveni pentru întărirea relaţiilor cu UE. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite