Igor Dodon, la Moscova. Fostul președinte al Rep. Moldova a avut o întâlnire cu Patriarhul Chiril, un susținător al războiului Rusiei contra Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, s-a întâlnit cu Patriarhul Chiril, la insistența socialistului, se arată într-un anunț al bisericii ruse.

Igor Dodon și Patriarhul Chiril s-au întâlnit la Moscova. FOTO: Presedinte.md
Igor Dodon și Patriarhul Chiril s-au întâlnit la Moscova. FOTO: Presedinte.md

Cei doi s-au întâlnit în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, discutând despre situația din Republica Moldova și rolul Bisericii Ortodoxe din țara vecină în ,,întărirea principiilor spirituale și morale în viața societății, în susținerea culturii și a suveranității Republicii Moldova”, menționează reprezentanții Patriarhiei Federației Ruse. 

Aflat în capitală Rusiei, socialistul Igor Dodon, cercetat penal în mai multe dosare în țara sa, a avut o întrevedere și cu președintele formațiunii ,,Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov, iar aceștia au vorbit ,,despre situația politică din Moldova, relațiile dintre Moldova și Rusia, în special, poziția pro-europeană a actualului președinte, Maia Sandu, și intenția acesteia de a îmbina viitoarele alegeri prezidențiale cu referendumul privind aderarea Moldovei la UE”, potrivit unui comunicat de presă făcut public pe site-ul lui Mironov.

Susținătorul Kremlinului 

Igor Dodon nu a oferit detalii publice vizita sa la Moscova, aceasta fiind efectuată la scurt timp, după ce  colegii săi de partid, între care vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, s-au numărat printre membrii unui forum pe temă politică desfășurat în Federația Rusă. 

Liderul socialist, Igor Dodon, este un susținător al Kremlinului, exprimându-și de nenumărate ori poziția prorusă în public.

De exemplu, la începutul anului trecut, aflat în timpul unei întâlniri cu oamenii din UTA Găgăuzia, fostul șef de stat a declarat că ,,trebuie să fim prieteni cu Rusia” din mai multe motive, sugerând celor prezenți să reziste, pentru că ,,ai noștri sunt aproape”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite