Vladimir Putin, către Igor Dodon: Moldova este un partener important al Rusiei în regiune VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit marţi, 17 ianuarie, la Moscova, cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin s-a arătat optimist în privinţa relansării relaţiilor moldo-ruse după vizita lui Igor Dodon.

Igor Dodon şi Vladimir Putin au discutat despre situaţia şi perspectivele parteneriatului bilaterial comercial-economic, problemele actuale regionale, dar în primul rând reglementarea conflictului transnistrean, scrie site-ul oficial al Kremlin-ului.

„Moldova este un partener important al Rusiei în regiune. Din păcate, noi cunoaştem că relaţiile dintre ţările noastre, în ultimul timp nu sunt cele mai bune. Despre aceasta vorbeşte şi diminuarea cifrei de afaceri care a scăzut în ultimii ani aproape de două ori. Eu însă consider că primul dumneavoastră vizit în Rusia, va fi un imbold bun în dezvoltarea relaţiilor interstatale pe toate dimensiunile. Bineînţeles că eu şi colegii mei vă felicităm cu victoria în alegeri”, a declarat Vladimir Putin.

De partea cealaltă, şeful statului l-a mulţumit pe preşedintele rus pentru felicitare, dar şi pentu „cuvintele bune care au răsunat la sfârşitul anului precedent şi în ultimii ani”.

„Eu sunt sigur că începe o nouă perioadă în relaţiile noastre bilaterale. În ultimii ani, din păcate, a dispărut din documentele strategice ale Moldovei parteneriatul strategic cu Federaţia Rusă. Însă anul trecut, cetăţenii Moldovei au votat pentru un preşedinte şi pentru programa preşedintelui. Majoritatea cetăţenilor au votat pentru păstrarea statalităţii, pentru neutralitate, pentru un parteneriat strategic cu Rusia, pentru soluţionarea conflictului transnistrean, pentru consolidarea valorilor noastre creştine. Noi, dar şi poporul Moldovei, ne punem speranţe că în anul 2017 va începe o nouă etapă şi noi von restabili parteneriatul strategic pe direcţiile de bază”, a menţionat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite