Parchetul din Moldova strânge încă probe în dosarul de trădare împotriva lui Dodon

0
Publicat:

Vorbim de corupție pasivă, finanțare ilegală a partidului și abuz de putere, a spus șefa Parchetului anticorupție al republicii, Veronica Dragalin.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

În aproape doi ani de anchetă, Parchetul Republicii Moldova strânge încă probe în dosarul de înaltă trădare, care a fost inițiat împotriva fostului președinte al țării Igor Dodon, a declarat șefa parchetului anticorupție al republicii, Veronica Dragalin.

Cazul de înaltă trădare este în faza de anchetă, se strâng probe, procurorul trebuie să decidă dacă este suficient pentru a aduce cauza în judecată”, a spus Dragalin la postul de televiziune din Republica Moldova Pro TV. Ea a spus că încă trei dosare penale împotriva lui Dodon au fost aduse în judecată.

"Vorbim de corupție pasivă, finanțare ilegală a partidului, precum și abuz de putere. Suntem în faza de revizuire a probelor", a spus Dragalin, clarificând că "nu este un proces rapid".

Dodon a fost reținut în mai 2022, i s-au adus acuzații de trădare, îmbogățire ilegală, corupție, finanțare ilegală de partide, iar coruperea unor medici care au furnizat incorect un certificat medical unuia dintre copiii săi. Potrivit avocaților, au fost deschise opt dosare penale, dintre care trei au fost trimise în judecată. Dodon a fost în arest la domiciliu mai bine de șase luni, apoi încă un an sub sancțiunea de a nu părăsi Republica Moldova, sancțiune care a fost anulată de instanță anul trecut.

Fostul președinte a spus că are dovezi ale nevinovăției sale. El crede că în spatele arestării sale se află președintele țării, Maia Sandu și Partidul de Acțiune și Solidaritate, pro-european, de guvernământ, care doresc să slăbească cel mai mare partid de opoziție din țară, Partid Socialist, pe care îl conduce. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite