Ghenadie Sajin: „Am fost alături de Sorin Paciu de la început şi până la sfârşit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Paciu a fost rănit mortal la vânătoare FOTO Facebook
Sorin Paciu a fost rănit mortal la vânătoare FOTO Facebook

Omul de afaceri a confirmat că a fost la vânătoarea de mistreţi, pe 23 decembrie, în Rezervaţia „Pădurea Domnească“ şi că era în acelaşi grup de vânători cu finul său Sorin Paciu.

„Da, sunt naşul de cununie al lui Sorin Paciu şi am participat la acea vânătoare. Am fost alături de Sorin din momentul tragediei şi până la sfârşit“, a declarat pentru "Adevărul“, Ghenadie Sajin, directorul firmei Finpar Invest.

Omul de afaceri a refuzat să ofere alte detalii despre tragicul incident. "Până la finalizarea anchetei nu vă mai pot spune nimic. Poate, după“, a mai adăugat Ghenadie Sajin, despre care presa a scris că ar fi cumnat cu procurorul general Valeriu Zubco. 

Anterior, Viorica Caciuc, şefa Serviciului de presă a agenţiei „Moldsilva“, a declarat pentru „Adevărul“ că în acea zi au primit autorizaţie pentru vânătoare de selecţie două grupuri a câte 16 persoane, dintre care câte nouă ţintaşi.

Sorin Paciu făcea parte din grupul format de inginerul Valeriu Svestun de la Pădurea Domnească (liderul echipei), judecătorul Gheorghe Creţu şi Ghenadie Sajin, directorul Finpar Invest, despre care se spune că ar fi fost rudă cu victima şi un apropriat al prim-vicepreşedintelui Parlamentului Vlad Plahotniuc, şi alţi câţiva vânători din raionul Făleşti.

Din informaţia prezentată de angajaţii rezervaţiei, zona din care s-a împuşcat se mai afla şi Ghenadie Sajin şi Gheorghe Creţu.

Procurorul general Valeriu Zubco şi preşedintele Curţii de Apel Chişinău Ion Pleşca erau în cea de-a doua echipă, condusă de către directorul Rezervaţiei „Pădurea Domnească“, Denis Eremciuc. În acelaşi timp liderul mişcării Antimafie susţine că cel care l-a împuşcat pe Sorin Paciu ar fi fost procurorul general, Valeriu Zubco

„Cel care a tras în Paciu Sorin este procurorul general Valeriu Zubco. Acest lucru se ştia de a doua zi, pe 24 decembrie, dar crima este tăinuită de conducerea ţării. Plahotniuc este cel care nu i-a permis lui Zubco să lase ca omorul să iasă la iveală“, a declarat Sergiu Mocanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite