Consiliul AIE se întruneşte luni pentru a discuta despre tragicul incident de la vânătoarea din Pădurea Domnească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La vânătoarea din 23 decembrie au participat 30 de persoane, una doar are calitate de suspect. FOTO Adevărul
La vânătoarea din 23 decembrie au participat 30 de persoane, una doar are calitate de suspect. FOTO Adevărul

Tragicul incident din 23 decembrie 2012 soldat cu decesul lui Sorin Paciu în timpul unei partide de vânătoare în raionul Făleşti va fi discutat luni de Consiliul Alianţei pentru Integrare Europeană. Şedinţa a fost convocată de PLDM, care deţine preşedinţia prin rotaţie a acestei structuri.

Potrivit unui comunicat difuzat de PLDM, discuţiile vor viza „disfuncţionalităţile din activitatea organelor de drept şi prestaţiai persoanelor cu înalte funcţii publice implicate în incident”. Comunicatul anunţă că şedinţa va avea loc în a doua jumătate a zilei, ora urmând a fi stabilită ulterior, „în funcţie de revenirea din vacanţă a colegilor din toate componentele AIE”.

Anunţul PLDM a venit la puţin timp după ce Partidul Democrat a difuzat un comunicat în care solicita convocarea şedinţei Consiliului AIE pe acest subiect „devenit, din păcate, unul extrem de politizat”.

„Considerăm că este important să ne asigurăm că în spatele acestui scandal nu stau scopuri politice ascunse, iar acest lucru îl putem face doar printr-un dialog în interiorul Alianţei pentru Integrare Europeană”, se menţionează în comunicatul PDM.

Ieri, PLDM ceruse convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului,  solicitare formulată şi de Partidul Comuniştilor.

Cazul lui Sorin Paciu va fi discutat şi la Colegiul Ministerului Sănătăţii după 18 ianuarie, când ministrul Andrei Usatâi va reveni din deplasare din Japonia, a declarat viceministrul sănătăţii, Gheorghe Ţurcanu, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite