Funcţionarii de la Părimăria Chişinău ştiau de moartea lui Sorin Paciu încă de la 26 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Paciu a fost înmormântat la cimitirul Armenesc FOTO Dumitru Goncear
Sorin Paciu a fost înmormântat la cimitirul Armenesc FOTO Dumitru Goncear

Tatăl lui Sorin Paciu, Ion Paciu, este inginer la Institutul municipal de Proiectare „Chişinăuproiect“. El a cerut încă de pe 26 decembrie un loc la cimitirul Armenesc, unde urma să fie înmormântat fiul acestuia. Nistor Grozavu a spus presei că nu a încercat să afle detalii despre tragedia din familie.

Tatăl lui Sorin Paciu, rănit mortal la vânătoarea din Pădurea Domnească, este inginer în cadrul Institutului municipal de Proiectare „Chişinăuproiect”. La 26 decembrie, la o zi după ce tânărul a murit la spital, Ion Paciu a depus o solicitare către municipalitate să i se ofere un loc la Cimitirul Central din strada Armenească, unde să fie înmormântat fiul. Informaţia a fost comunicată de către viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, transmite Info-Prim Neo.

Nistor Grozavu spune că la acea dată nu a încercat să afle mai multe detalii despre accident pentru că Ion Paciu era foarte deprimat.

Directorul „Chişinăuproiect”, Pavel Cazacu, a spus că familia Paciu a mai avut un fiu, care a decedat cu mai mult de 20 de ani în urmă. Nimeni dintre colegii inginerului nu a insistat să afle mai multe detalii despre moartea tragică a lui Sorin Paciu.

Tânărul de 34 de ani, tată a unui copil, a fost rănit în timpul unei partide de vânătoare în rezervaţia Pădurea Domnească, la care au participat mai mulţi demnitari, printre care şi procurorul general Valeriu Zubco.

Pe 10 ianuarie, la cererea Procuraturii Generale, Consiliul Superior al Magistraturii l-a lipsit de imunitate judecătorească pe magistratul Gheorghe Creţu pentru a putea fi cercetat penal pe acest caz. Procurorii îl învinuiesc că l-a împuşcat din imprudenţă pe Sorin Paciu. Tot l-a 10 ianuarie, Creţu şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău şi din cea de judecător, spunând că nu vrea să prejudicieze în niciun fel ancheta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite