Lupu îi cere lui Zubco să-şi suspende activitatea pe durata anchetei şi-i sugerează acelaşi lucru lui Recean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu, preşedintele Parlamentului şi liderul Partidului Democrat
Marian Lupu, preşedintele Parlamentului şi liderul Partidului Democrat

Revenit din vacanţă, preşedintele Parlamentului l-a chemat azi dimineaţă pe procurorul general pentru a-i cere explicaţii pe marginea incidentului de la vânătoare, soldat cu moartea lui Sorin Paciu.

Liderul democrat, se pare, crede în nevinovăţia lui Valeriu Zubco. „Informaţia prezentată mi s-a părut destul de relevantă şi credibilă. Totodată, dumnealui îşi asumă plenar responsabilitatea pentru modul deficitar în care s-a comunicat pe acest caz. Din presă am înţeles că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cadrul organelor de interne. Acest lucru regretabil a dus la o sumedenie de speculaţii şi declaraţii politice“, a declarat Marian Lupu, în cadrul unui briefing.

În aceste condiţii, demnitarul i-a sugerat procurorului general, dar şi ministrului de Interne, Dorin Recean, să se autosuspende din funcţii pe durata anchetei.

Preşedintele Parlamentului a lansat un apel şi către politicieni: „să înceteze imediat tentativele de a obţine interese personale şi corporative de partid pe seama morţii unui om“.

Lupu a transmis condoleanţe familiei victimei, adăugând că „cei vinovaţi de acest caz tragic trebuie să răspundă în faţa legii“.

Precizăm că procurorul general se supune Parlamentului, iar ministrul de Interne face parte din Guvern. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite