Este posibilă unirea cu România şi alipirea Transnistriei la Rusia? Ce crede Igor Dodon despre acest scenariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Într-un interviu oferit postului de televiziune RTVi, Igor Dodon a fost întrebat cât de posibil este scenariul ca teritoriul Republicii Moldova dintre Prut şi Nistru să se unească cu România, iar Transnistria să fie cedată Rusiei. Preşedintele ţării a exclus şansele reuşitei unei asemenea idei, dar a subliniat că există oficiali la Washington şi Chişinău care le-ar susţine.

La insistenţa jurnalistei ruse, Igor Dodon a refuzat să spună concret cine dintre oficialii americani ar promova scenariul respectiv, menţionând doar: „Acolo sunt unii care afirmă că trebuie de organizat încă un război mai aproape de frontiera Rusiei. Ei ar vrea să ne folosească în rol de carne de tun contra Rusiei şi atât. Nu vă voi da numele lor”.

Tot în acest context, şeful statului a precizat că UE nu şi-ar dori Unirea Republicii Moldova cu România cu cedarea Transnistriei către Rusia.

„Eu cred că în Europa, la Bruxelles, nimeni nu ar vrea asta, pentru că înseamnă instabilitate în regiune”, a notat Dodon pentru RTVi.

Întrebat în ce condiţii ar fi gata să cedeze Transnistria Rusiei, preşedintele a declarat ferm că sub nicio condiţie nu ar face-o

„Transnistria este parte a Moldovei şi este îmbucurător să ştiu că asta este şi poziţia oficială Rusiei şi a partenerilor noştri - ei recunosc integritatea ţării. Rusia nu o dată a spus că trebuie mai repede să soluţionăm această problemă”, a afirmat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite