După Aeroportul Internaţional Chişinău ar putea urma compania AIR Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania statului a acumulat datorii de circa 80 de milioane de lei
Compania statului a acumulat datorii de circa 80 de milioane de lei

Compania AIR Moldova a acumulat datorii de circa 80 milioane lei faţă de Aeroportul Internaţional Chişinău şi statul va trebui să şi le asume, a declarat Tudor Copaci, viceministrul Economiei

Autorităţile Republicii Moldova au anunţat vineri despre semnarea contractului de concesionare a activelor Aeroportului Internaţional Chişinău către un grup de companii din Rusia în frunte cu UK Komaks din oraşul Habarovsk.

Investitorii îşi propun să transforme Capitala ţării noastre într-un punct de tranzit a pasagerilor din Orientul Îndepărtat spre principalele destinaţii europene şi invers.

În acelaşi timp, oficialii spun că vor transmite ruşilor întreprinderea fără datorii şi creanţe.

"În prezent doar compania AIR Moldova are datorii de circa 80 de milioane de lei faţă de Aeroportul Internaţional Chişinău, din neachitarea taxelor aeroportuare. Acestea vor fi preluate de stat", a afirmat Tudor Copaci, viceministru al Economiei.

Oficialul nu a precizat care va fi soarta de mai departe a companiei aeriene. Autorităţile urmează să decidă în următoarele zile cum vor proceda cu AIR Moldova în care statul deţine 100% din capital.

Una dintre soluţii este privatizarea companiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite