De astăzi, principalul aeroport al Republicii Moldova nu mai folosește abrevierea de la denumirea rusă Kishinev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din data de 18 ianuarie, Aeroportul Internațional Chișinău are abrevierea RMO, renunțând la abrevierea KIV, care provenea de la denumirea rusă Kishinev și pe care a avut-o ani de zile.

Aeroportul din Chișinău a renunțat la abrevierea rusă din data de 18 ianuarie. FOTO: Facebook
Aeroportul din Chișinău a renunțat la abrevierea rusă din data de 18 ianuarie. FOTO: Facebook

,,Dragi pasageri ai Aeroportului Chișinău, informăm că începând de astăzi, 18 ianuarie curent, Aeroportului Internațional Chișinău îi este atribuită o nouă abreviere și va apărea pe tabelele de zboruri cu indicativul - RMO. Prin urmare, în cazul în care survin careva neclarități asociate cu această schimbare în procesul de rezervare a unui bilet de călătorie, îndemnăm să contactați compania aeriană de interes.Aeroportul Chișinău vă dorește călătorii plăcute, confortabile și în siguranță”, au scris pe internet reprezentanții aerogării. 

Anunțul privind modificarea a fost făcut luna trecută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

,,Decis: din 18 ianuarie 2024, Aeroportul Internațional Chișinău va avea abrevierea RMO (Republica Moldova ). Precedenta abreviere KIV - o prescurtare de la denumirea rusească Kishinev - nu va mai apărea pe tabelele de zboruri. Călătorii plăcute!”, a anunțat atunci ministrul moldovean pe pagina sa de Facebook.

Modificare după revenirea aerogării în gestiunea statului 

Modificarea este posibilă după ce Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în luna aprilie a anului 2023 în gestiunea statului. Ani la rând aeroportul a fost gestionat de o companie care ar fi fost controlată de oligarhul fugar Ilan Șor, acesta fiind complicele Kremlinului în tentativele de destabilizare a Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite