Comuniştii vor iniţia în Parlament demiterea guvernului Leancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PCRM vrea să demită guvernul Leancă pentru audierile BEM FOTO: Adevărul
PCRM vrea să demită guvernul Leancă pentru audierile BEM FOTO: Adevărul

Deputaţii comunişti vor iniţia în Parlament demiterea Guvernului Leancă. Parlamentarii sunt nemulţumiţi de audierile în plen cu privire la Banca de Economii. Ei susţin că situaţia poate fi redresată numai dacă guvernarea va pleca.

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că Banca de Economii a fost furată, transmite IPN. Emisiunea suplimentară de acţiuni a fost total ilegală, o astfel de decizie ar fi trebuit luată de către Parlament. „Aceste audieri din Parlament sunt un scenariu scris acum câteva zile. Indiferent de finalitatea lor, fracţiunea comuniştilor va iniţia procedura de acordare a votului de neîncredere Guvernului”, a spus liderul comuniştilor.

Parlamentul i-a audiat astăzi în problema BEM pe ministrul finanţelor, Anatol Arapu, viceministrul economiei, Tudor Copaci, guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu şi pe vicepreşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Iurie Filip. Potrivit oficialilor, soluţia la care s-a recurs în privinţa Băncii de Economii a fost cea mai indicată în situaţia creată şi Guvernul a ţinut cont de recomandările Comisiei parlamentare care a examinat situaţia băncii.

După emisiunea suplimentară de acţiuni de tip închis la Banca de Economii, fără participarea statului, cota acestuia în această bancă s-a redus de la 56,13% (pachet majoritar) până la 33% + 1 acţiuni (pachet de blocaj).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite