Ce avere are Dorin Recean, premierul Republicii Moldova

0
Publicat:

Premierul Rep. Moldova, Dorin Recean, împreună cu soția sa, a obținut în 2023 venituri de aproape 6.000.000 de lei moldovenești, adică peste 312.000 de euro, conform declarației de avere.

Premierul de la Chișinău a avut venituri de milioane anul trecut. FOTO: Facebook
Premierul de la Chișinău a avut venituri de milioane anul trecut. FOTO: Facebook

Dorin Recean a primit un salariu anual de aproape 214.000 de lei moldovenești de la Guvernul Republicii Moldova. Alți peste 91.000 de lei moldovenești i-a primit de la Aparatul Președintelui unde a activat în calitate de șef până în luna februarie a anului trecut. 

Aproape 70.000 de lei moldovenești, premierul i-a primit sub formă de diurne pentru deplasări. Iar peste 895.000 de lei moldovenești, șeful Cabinetului de miniștri le-a câștigat sub formă de dividende de la două societăți.

Soția premierului, milionară 

Dar grosul banilor a venit de la soția premierului, Stela Recean, care ocupă funcția de vicepreședintă a unei bănci comerciale din Republica Moldova. Anul trecut, ea a ridicat o leafă anuală de circa 4.700.000 de lei moldovenești sau în jur 245.000 de euro. Nevasta șefului Cabinetului de miniștri are mai multe conturi bancare în care păstrează sume impunătoare de bani în diverse valute, fiind vorba de sute de mii euro sau de sute de mii de lei moldovenești. 

Cuplul Recean are o casă de locuit cu o suprafață de 271 de metri pătrați, o vilă de 97 de metri pătrați și trei terenuri, între care două intravilane. 

Totodată, este proprietara unui autoturism BMW fabricat în 2016 care a fost achiziționat în 2021, având un preț de 19.000 de euro.

Familia Recean mai posedă cote-părți de până la 50 % în cadrul mai multor societăți care oferă servicii de IT sau își desfășoară activitatea în domeniul Horeca. 

Cheltuielile familiei Recean

Aceasta nu are împrumuturi sau ipoteci, iar anul trecut a cheltuit 10.503 de euro, sumă oferită către Meta Platforms Ireland Limited în schimbul serviciilor de diseminare a informației. Și puțin peste jumătate de milion de lei moldovenești a fost oferit pentru studii în cadrul Chigwell School din Marea Britanie, potrivit declarației de avere depusă pe masa angajaților Autorității Naționale de Integritate (ANI). 

Dorin Recean deține funcția de prim-ministru al țării vecine din data de 16 februarie 2023. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite