Câte acţiuni ale Băncii de Economii deţine omul de afaceri Ilan Shor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Shor presedintele Băncii de Economii FOTO bem.md
Ilan Shor presedintele Băncii de Economii FOTO bem.md

Omul de afaceri Ilan Shor a declarat că deţine doar un pachet de acţiuni de 2,9% la Banca de Economii, prin intermediul unei firme şi a negat că ar fi acţionar la alte instituţii bancare din Republica Moldova.

„O cotă de 2,9% din acţiuni deţine Klassika Asigurări, iar propietarul acestei companii este Dufremol. Aşa cum este cunoscut, eu conduc această companie. Prin această companie, eu sunt acţionar la BEM. În ceea ce priveşte, cota mea de participare la alte bănci din Moldova, răspunsul meu este nu”, a declarat Ilan Shor.

Preşedintele Consiliului BEM, neagă şi orice afiliere a băncii cu alte instituţii financiare. „Între BEM şi alte două bănci mijlocii nu există nicio afiliere. La fel nici între acţionarii acestor instituţii“, a precizat omul de afaceri. 

Anterior, în presă s-a vehiculat că omul de afaceri ar controla Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Milionarul deţine, prin intermediul companiei Dufremol, cea mai mare reţea de magazine duty-free din Republica Moldova.

În afară de acestea, Ilan Shor mai deţine compania Klassika Asigurări, clubul de fotbal Milsami Orhei, firma Moldklassika International, hotelul Klassik, o serie imobile. O mare parte din avere a fost moştenită de la tatăl său, Miron Shor.

Ilan Shor a fost ales la finele lunii aprilie preşedinte al Consiliului Băncii de Economii din partea companiei VEB Kapital (structură afiliată gigantului rus Vneshekonombank) , care a cumpărat  24,9% din acţiunile instituţiei.

O cotă de 33,3% mai deţine guvernul Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite