Ambasadorul Rusiei la Chișinău, convocat la MAE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul moldovean al Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că ambasadorul Oleg Vasnețov este convocat marți la sediu pentru a-i fi comunicată poziția Chișinăului referitoare ,,la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova”.

Oleg Vașnețov este convocat marți la sediul MAE de la Chișinău. FOTO: Presedinte.md
Oleg Vașnețov este convocat marți la sediul MAE de la Chișinău. FOTO: Presedinte.md

,,Mâine, 12 martie, Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, este convocat la Ministerul Afacerilor Externe. În cadrul întrevederii, diplomatului rus îi va fi comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova”, au informat responsabilii MAE al Republicii Moldova.

Șase secții de votare

Pe teritoriul regiunii separatiste Transnistria vor fi deschise șase secții de votare în timpul alegerilor prezidențiale din Rusia, jumătate dintre ele fiind în orașul Tiraspol, potrivit presei locale.

Presa transnistreană informează că cetățenii ruși din regiunea prorusă își vor putea exercita dreptul de vot la scrutinul prezidențial din Federația Rusă în șase secții de votare, acestea fiind deschise în timpul orelor 08:00-22:00. Mai exact, trei vor fi la Tiraspol și celelalte în orașele Bender, Râbnița și Grigoriopol. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău nu a venit deocamdată cu o reacție la această decizie, dar anterior șeful diplomației Mihai Popșoi a declarat că va fi permis votul numai pe teritoriul ambasadei Rusiei în Republicii Moldova. 

  „Noi am interzis organizarea alegerilor oriunde în afara misiunii diplomatice. Iar conform Convenției de la Viena, e complicat să întreprinzi acțiuni care ar împiedica activitatea unei misiuni diplomatice. Dacă se va încerca organizarea acestui scrutin oriunde în altă parte, acest lucru va fi extrem de contraproductiv”, a declarat Mihai Popșoi.

Declarația a fost făcută după ce Moscova a cerut Chișinăului să deschidă secții pentru alegerile prezidențiale din primăvara acestui an, iar reprezentanții Guvernului Recean au afirmat că examinează solicitarea, precizând că răspunsul va fi oferit în timp rezonabil.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite