A demarat procesul de lichidare silită a băncilor implicate în „jaful secolului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Executiv al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) a hotărât să retragă licenţele Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank, iar astăzi este iniţiat procesul de lichidare silită a acestor bănci.

Potrivit unui comunicat emis de instituţie, BNM şi lichidatorii vor continua să colaboreze activ cu organele de drept din Republica Moldova în cadrul anchetelor în desfăşurare, precum şi cu reprezentanţii consorţiului Kroll şi Steptoe &Johnson LLP pentru identificarea organizatorilor şi beneficiarilor finali ai tranzacţiilor dubioase şi pentru recuperarea activelor delapidate de la cele trei bănci.

Banca Naţională anunţă că procesul de transferare a depozitelor la vedere şi la termen ale persoanelor fizice şi juridice de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank la alte bănci s-a încheiat. Începând cu 19 octombrie 2015, deponenţii celor trei bănci vor avea acces la mijloacele lor băneşti, la băncile care au preluat depozitele respective, în condiţiile contractelor existente”, se arată în comunicat.

Conform hotărârii Comitetului Executiv al BNM lichidator al Băncii de Economii a fost numit Grigorii Olaru, Sergiu Berghie se va ocupa de lichidarea Băncii Sociale, iar Ruslan Grate - de Unibank.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite