Dosarul Caravita, la final. Gestionarul firmei conduse de rude ale lui Vlad Filat riscă 10 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gestionarul efectiv al companiei „Caravita” a fost trimis în judecată pentru spălare de bani şi prejudicii deosebit de mari aduse Băncii de Economii, informează Procuratura Generală.

Procuratura Anticorupţie anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale de învinuire a gestionarului de facto al companiilor „Caravita Co” SRL şi SRL „Business Estate Investments” în comiterea infracţiunii de spălare de bani, care a adus prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii a Moldovei (BEM). 

Procurorii amintesc că inculpatul, având inţenţia de a camufla provenienţa reală a mijloacelor financiare, în valoare de 2,8 milioane euro, care au fost sustrase de la BEM prin creditul acordat companiilor pe care le gestiona, cu implicarea persoanelor responsabile din cadrul băncii, a purces la efectuarea tranzacţiilor fictive pentru a restitui mijloacele financiare creditate.

Actualmente, inculpatul se află în stare de arest, iar dacă va fi recunoscut culpabil de cele incriminate de procurori, el riscă până la 10 ani închisoare.

Urmărirea penală în privinţa complicilor care au contribuit la comiterea infracţiunii continuă într-o procedură separată, urmând ca, în scurt timp, urmărirea penală în privinţa acestora să fie finalizată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite